Jump to content

Wysyłka piwa pocztą

Recommended Posts

Pytanie jak opakować butelkę piwa przy wysyłaniu na poczcie i jak ją nadać ( ostrożnie szkło itd. ) ?

Ja wysyłałem zawiniętą w folię bąbelkową, gazety etc, a jak brak to polecam piankę pod panele :beer:

Co do rodzaju przesyłki, to na ostrożnie IMO szkoda kasy, ale warto wybrać priorytet, żeby za długo nie krążyła po Polsce.

Również wysyłałem zawinięte w folię, taką do obwiązywania palet, w gazety. Co ważne, to trzeba to wszystko ściśle opakować, żeby nic się nie przemieszczało. Wolne przestrzenie wypełnić pogniecionymi gazetami.

Nie jedną przesyłkę wysłałem i wszystko było ok. Pakowane w gazety, bombelki itp. Jedna to po tygodniu do mnie wróciła, gdyż coś się wylało, a na poczcie nie wiedzieli co to jest i po tygodniu dopiero po mnie dzwonili czy mają to wysłać dalej :beer:

Wysyłałem paczki do z piwem 4 razy,wszystkie w pudełkach z poczty polskiej (nie miałem pudełek w domu a te kosztują niewiele) owinięte w folie bąbelkową kupioną również n poczcie i z tego co wiem wszystkie bez opcji "ostrożnie szkło" dotarły całe i bez problemów.

Co do wysyłki płynów, to czysta loteria. Wiem coś na ten temat, bo robię to codziennie. Chodźbyś nie wiem w co spakował, możesz nakleić na karton naklejki "ostrożnie szkło" lub " góra dół", to jak trafisz na debila to i tak Ci rozwali przesyłkę.

Czy na formatce poczty lub na liście przewozowym firmy kurierskiej podajecie zawartość paczki :D ? Panienki z okienka pytają się, jeśli nic nie jest wpisane.

Może podać po prostu "materiały piwowarskie" ?

Czy na formatce poczty lub na liście przewozowym firmy kurierskiej podajecie zawartość paczki :D ? Panienki z okienka pytają się, jeśli nic nie jest wpisane.

Na druku pocztowym nie trzeba,a kurierzy to różnie. Generalnie jednak co podasz, tak wpiszą :)

Czy na formatce poczty lub na liście przewozowym firmy kurierskiej podajecie zawartość paczki :) ? Panienki z okienka pytają się, jeśli nic nie jest wpisane.

Trzeba się tylko podpisać, że nie ma w paczce niczego, czego przesyłka jest zabroniona. Generalnie nie jesteśmy tacy Kozacy. Raz wysyłałem paczkę z piwem i też z duszą na ramieniu, czy dobrze opakowana, czy nie pocieknie itd. a przede mną gościu miał paczkę, ledwo co sznurkiem przewiązaną, z dziurami powycinanymi. Ja patrzę, a paczka się rusza. A z paczki dochodzi gruchanie. Okazało się, że gość wysyłał żywe gołębie. Pani w okienku nawet mięsień nie drgnął ze zdziwienia. Także luz są lepsi zawodnicy od nas. :D

Kopyr - bo to były gołębie pocztowe, więc dlaczego miało ją to dziwić! :D

Z drugiej strony, gdyby to były kury, to na poczcie by nie przeszło - trzeba wtedy korzystać z firmy kurierskiej :)

• 4 weeks later...

Ja swe trunki wysyłam pocztą w styropianowych pudełku po odczynnikach. Jest tam wyprofilowane miejsce na 6 butelek. Całość jeszcze pakuję w gruby foliowy wór (taki jak na kapustę kiszoną) który zapobiegnie ewentualnemu wyciekowi. Jak na razie nic nigdy się nie rozlało. przed wysyłką robię czasem test wytrzymałości. Rzucam paczkę z wysokości ok 1,5 m i sprawdzam czy ok. ;)

przed wysyłką robię czasem test wytrzymałości. Rzucam paczkę z wysokości ok 1' date='5 m i sprawdzam czy ok. ;)[/quote']

To Kozak jesteś. ;)

Taki browarniczy crash test :beer: Próby są przeprowadzane aż dana izolacja będzie wystarczająca ? :beer:

A ja się nie dziwię. Sam kiedyś jadąc pociągiem w nocy się przebudziłem, spojrzałem za okno (byłem na jakiejś stacji) i zobaczyłem jak z melexa spada jakaś paczka pocztowa.. i minęło kilka chwil zanim się kierowca zorientował, że paka mu spadła..

Więc takie testy są jak najbardziej uzasadnione! ;)

Trzeba porządnie zabezpieczyć. Raz do mnie przysła tłuczonka, 4 butelek doszły 2. Najzabawniesze było, że pani która świeciła oczami nie wiedziała co z tym fantem zrobić. Po co wysyłać piwo? Jeśli można pójść do sklepu i kupić lepszego Żywca za 2,5 ;).

Dokładnie to jest test by przekonać się czy paka dojdzie w całości. Kumpel pracował w firmie kurierskiej i tam nikt nie przenosi paczek tylko je delikatnie rzucają ;)