Skocz do zawartości

Bracki Konkurs Piwny a krótki czas przygotowania


szefoo

Rekomendowane odpowiedzi

Hej moi drodzy,

 

Moje pytanie do Was związane jest z ogłoszonym dzisiaj konkursem http://pspd.org.pl/pagesnews/iii-bracki-konkurs-piw-domowych-porter-baltycki-piwowarski-skarb-polski

 

Dobry Porter Bałtycki charakteryzuje się długim czasem leżakowania, więc chcąc wziąć udział w konkursie, nie mając na stanie swojego dobrze wyleżakowanego piwa w tym stylu, szanse w porównaniu z piwami osób, które przechowują swojego portera w piwniczce są nikłe? Nie zrozumcie mnie źle, ale czy nie jest to trochę niesprawiedliwe względem piwowarów, którzy takiego piwa nie mają na stanie? Jak widać po moim profilu na tym forum, dopiero zaczynam przygodę z domowym warzeniem, dlatego może moje wątpliwości są niesłuszne? Może piwa nie warzy się specjalnie na takie konkursy, tylko wysyła już wcześniej uwarzone i leżakowane?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ok dzięki wielkie, nie wiedziałem że co roku jest ta sama kategoria, teraz to ma sens :). Może nie doczytałem.

a sama nazwa Cię nie zastanowiła

III BRACKI KONKURS PIW DOMOWYCH PORTER BAŁTYCKI - PIWOWARSKI SKARB POLSKI

bo to już powinno sugerować, że chodzi tylko o portery bałtyckie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.