Lusterko87 Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 (edited) Podczas Festiwalu Kultur i Kresowego Jadła wraz z Piotrem z Alepiwo.pl będziemy promować piwowarstwo domowe Wszystkich chętnych serdecznie zapraszamy O imprezie : Festiwal Kultur i Kresowego Jadła jest najważniejszą imprezą plenerową Gminy Lubaczów. Promuje tradycję oraz historię dawnych Kresów Południowo - Wschodnich i wielokulturowość Podkarpacia. W swojej formule nawiązuje do kulinariów dawnej lubaczowskiej wsi i czasów Jana III Sobieskiego. Poszerzany z powodzeniem o kuchnie europejskie samorządowych partnerów gminy Lubaczów - ukraińską/słowacką i węgierską - jest okazją do poznania nowych wspaniałych smaków. Każdego roku mogą Państwo liczyć na spotkanie z ekspertem kulinarnym - gotującym na festiwalowym placu i oceniającym potrawy w konkursie "Kresowe Jadło". Wśród naszych gości znaleźli się m.in. - Dariusz Gnatowski/Bożena Dykiel/Ewa Wachowicz, Katarzyna i Cezary Żakowie, a w 2013 r. będzie to Robert Sowa. Występowały tu także zespoły folklorystyczne z wielu stron Europy. Edited July 31, 2013 by Lusterko87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
moria Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 a kiedy? :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lusterko87 Posted July 30, 2013 Author Share Posted July 30, 2013 W najbliższą niedzielę czyli 04.08.2013 Jest w temacie Basznia dolna leży na terenie powiatu :Lubaczowskiego - województwo Podkarpackie Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-prezes Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 (edited) A coś więcej o szczegółach imprezy? OK. sam znalazłem: http://moje.radio.lublin.pl/3-4-sierpnia-basznia-dolna-festiwal-kultury-i-kresowego-jadla.html Edited July 30, 2013 by e-prezes Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekW Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Szkoda, że ten termin kompletnie mi nie pasuje. Chętnie bym się wybrał, bo bywam w tamtych rejonach... Może następnym razem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiHuRa Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Też termin mi koliduje a chętnie bym się wybrał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moria Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 ehh, no nam też nie pasuje, a miałabym ochotę się wybrać. Proszę nas wcześniej informować o takich imprezach Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiHuRa Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 (edited) Proszę nas wcześniej informować o takich imprezach Jest też strona na FB - można polubić i mieć info z pierwszej dłoni. https://www.facebook...IKresowegoJadla Jest to już chyba 8 edycja więc pewnie za rok można spodziewać się kolejnej i już wpisać początek sierpnia do kalendarza. Edited July 31, 2013 by WiHuRa Lusterko87 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
moria Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 O ile ktoś używa FB, ja ze względów poglądowych nie używam. korzen16 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lusterko87 Posted July 31, 2013 Author Share Posted July 31, 2013 Poprawiłem pierwszy post Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiHuRa Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 Po imprezie proszę o relacje foto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lusterko87 Posted August 1, 2013 Author Share Posted August 1, 2013 Spokojnie będą robione foty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lusterko87 Posted August 5, 2013 Author Share Posted August 5, 2013 Fotki z kresowego jadła Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts