Jump to content

10 lat warzenia

Makaron

Recommended Posts

Nigdy za bardzo się nad tym nie zastanawiałem, ale pierwszy post skłonił mnie do sprawdzenia, kiedy otwarto centrum handlowe. Wychodzi na to, że może nie warzyłem, ale pierwszą puszkę też podgrzałem z dzisięć lat temu. Kupiona w leroyu.

Gdzie kupiłeś puszkę?

Nie pamiętam dokładnie. Ale chyba w OBI? Surowce na zazcieraną warkę kupiłem w Baltic Malt. Drożdże i chmiele w browamatorze. Wtedy chyba innego sklepu nie było.

Okrągła rocznica, gratulacje. Sam dokładnie za rok myślę taką obchodzić i już postanowiłem, że będzie to piwo z puchy, nigdy takiej nie popełniłem. Piłem różne piwa z puchy od bardzo dobrych do paskudnych, nam rok na wybór.

Makaron, kiedy będziesz w okolicy Kielc? Zapraszam. Ja moją puszkę też kupiłem ok 10lat temu, na Targach Poznańskich, gdyby nie młotkowa kapslownica... domyślasz się. Pozdrawiam. Ps dodam,że puszkę i młotek zostawiłem na pamiątkę.

Edited by GB...

Gratulacje Makaron ! To kiedy Ty zakładasz Browar rzemieślniczy/komercyjny/jakakolwiek inna nazwa browaru, z którego czerpie się już nie tylko przyjemność ale i pieniądze ... ? W ogóle masz coś takiego w planach czy nie ciągnie Cie to ?

Gratulacje Makaron ! To kiedy Ty zakładasz Browar rzemieślniczy/komercyjny/jakakolwiek inna nazwa browaru, z którego czerpie się już nie tylko przyjemność ale i pieniądze ... ? W ogóle masz coś takiego w planach czy nie ciągnie Cie to ?

Chce czerpac przyjemnosc z warzenia. Wejscie w 100% w biznes by wiekszosc tej przyjemnosci zniszczyl. Pozatym ja nie mam zdolnosci marketingowych. Nie umialbym sprzedac wody na pustyni... bo bym ja rozdal za darmo :D.

A tak naprawde... nie stac mnie na sprzet ;)

Mało kogo stać na sprzęt . Wszyscy kombinują kredyty + oszczędności życia swoje . A pewnie kokosów nie ma , urzędasy kłody pod nogi rzucają i zaczyna się walka o każdy grosz co pewnie niszczy frajdę jak pisałeś .

Jak będziesz kiedyś rozdawał swoje twory za darmo , weź mnie pod uwagę . Uszanuję ten gest ;)