Arti Posted September 14, 2007 Share Posted September 14, 2007 Witam Moja pierwsza wareczka z gotowca (nastawiona 09.09 tj w niedziele) nie pracuje już od dwóch dni, a piwko nadal jest bardzo mętne. Planuje rozlew do butelek, ale nie wiem czy to normalne ze jest mętne i czy takie należy rozlewać czy przelać na cichą. Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted September 14, 2007 Share Posted September 14, 2007 WitamMoja pierwsza wareczka z gotowca (nastawiona 09.09 tj w niedziele) nie pracuje już od dwóch dni, a piwko nadal jest bardzo mętne. Planuje rozlew do butelek, ale nie wiem czy to normalne ze jest mętne i czy takie należy rozlewać czy przelać na cichą. Proszę o pomoc Witaj Moim zdaniem nie zaszkodzi jeśli przelejesz to piwo na tydzień, na cichą. Ale nawet bez tego, już w butelkach piwo Ci się wyklaruje - po prostu możesz mieć troszkę więcej osadu na dnie butelki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arti Posted September 14, 2007 Author Share Posted September 14, 2007 Rozumiem, ze lepiej przelac na cicha??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted September 14, 2007 Share Posted September 14, 2007 Rozumiem, ze lepiej przelac na cicha??? moim zdaniem tak Pamiętaj tylko o podstawowych zasadach, czyli dokładnym zdezynfekowaniu całego używanego sprzętu i nie napowietrzaniu piwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacorregis Posted September 14, 2007 Share Posted September 14, 2007 A ja mam pytanie, jakie to piwo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arti Posted September 17, 2007 Author Share Posted September 17, 2007 Piwko już na cichej. Mam nadzieje, ze mu nie zaszkodzi a wręcz przeciwnie pomoże. Piwko to: India Pale Ale Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted September 20, 2007 Share Posted September 20, 2007 Piwko już na cichej. Mam nadzieje, ze mu nie zaszkodzi a wręcz przeciwnie pomoże. Piwko to: India Pale Ale Napisz kilka słów, jak będzie po pierwszej degustacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arti Posted September 21, 2007 Author Share Posted September 21, 2007 Dzisiaj butelkowałem. Piwko pomimo braku gazu bardzo dore Teraz pozostaje tylko cierpliwość, cierpliwość,..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 Dzisiaj butelkowałem. Piwko pomimo braku gazu bardzo dore Teraz pozostaje tylko cierpliwość, cierpliwość,..... wyklarowało się? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arti Posted September 22, 2007 Author Share Posted September 22, 2007 Klarowność zdecydowanie poprawiła sie )))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts