Jump to content

Luksusowe piwo po dolarze za łyk

Recommended Posts

Ciekaw jestem dlaczego nikt z dyskutantów nie pomyślał, że to nieudolność tłumacza, a chęć ściemniania australijskiego producenta.

W ogóle nie wiem czym tu się ekscytować - jest napisane butelka (nie wiadomo jakiej pojemności, ale niech będzie 0,75L) po 25 $ australijskich (1 AUD= 2,57 PLN), czyli za butelkę płacimy 64,25zł. I to jest wielkie halo?? :D U mnie w sklepie stoi Deus Brut des Flandres za 69,99zł.

Całkiem niedawno Ciechan sprzedawał swój porter w kamionce grubo ponad 30zł za 0,5L. Myślicie, że 65zł za 0,5L w Polsce nikt nie zapłaci?

Ale liczy się to, że interia miała czym dziurę zapchać. Paru "radiowców" z Eski, Zetki i innego Eremefu mogło błysnąć ciekawostką na antenie. No i kilku słuchaczy i czytelników mogło głośno pomyśleć: "Ja, skromny spijacz Warki i Tyskacza za 2,50 nie wydaje tak dużo na piwo, a ta moja stara drze się na mnie żebym tyle nie pił. Ci Australyjczycy to są porąbani, żeby ciemne piwo pić... Porąbani jak te ich misie..."

Wychodzi ze mnie wieś :D.

Edited by darko