Tfhgzfrcxbdh Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 (edytowane) Witam wszystkich. Mam takie dosc proste pytanie, mianowicie czy obecnosc w piwie skrobii (w wyniku bledu w zacieraniu) powiedzmy w ilosci 3 blg moze mu jakos zaszkodzic po zabutelkowaniu? Edytowane 31 Maja 2014 przez Tfhgzfrcxbdh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Granatów nie będziesz mieć, bo skrobia jest niefermentowalna. Mogą wystąpić pewne problemy z klarownością, ale po jakimś czasie skrobia powina opaść na dno. Już była o tym dyskusja na forum: http://www.piwo.org/topic/4488-skrobia-w-piwie-czy-to-problem/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidb Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Piwko będzie słabsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się