Pietrach Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Witam Obecnie mieszkam poza granicami polski i chcialem kupic w polskim sklepie polski chmiel z dostawa poza polske. Zauwazylem jednak ze wszedzie chmiel pakowany jest w woreczki typu otworz/zamknij. Czy to znaczy ze nie jest pakowany prozniowo? Czy to jest standard w polskich sklepach? Dziekuje bardzo Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Tam gdzie kupowałem był pakowany próżniowo, w woreczki posiadające dodatkowo zamknięcie strunowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 TB wszystkie chmiele pakuje próżniowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfi Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 w Homebrewing.pl też zawsze próżniowo w aluminiowe(?) woreczki z dodatkową opcją, że po otwarciu możesz zamknąć strunowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrach Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Dziekuje bardzo Piwoszarnia ma niezle ceny i dodatkowo tansze pakiety jak sie kupuje 3 albo 5 rodzajow chmielu. Zapytalem przez maila jak pakuja i przetrzymuja chmiel i odpisali "są one zapakowane w torebki nie przepuszczające światło z zamknięciem strunowym w temp do 15 stopni." Czy jest to wg Was powod do niepokoju? Zawsze slyszalem ze powinno byc zapakowane prozniowo i przetrzymywane w temp ponizej 'lodowkowej' (5-8 stopni.). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radko Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Dziekuje bardzo Piwoszarnia ma niezle ceny i dodatkowo tansze pakiety jak sie kupuje 3 albo 5 rodzajow chmielu. Zapytalem przez maila jak pakuja i przetrzymuja chmiel i odpisali "są one zapakowane w torebki nie przepuszczające światło z zamknięciem strunowym w temp do 15 stopni." Czy jest to wg Was powod do niepokoju? Zawsze slyszalem ze powinno byc zapakowane prozniowo i przetrzymywane w temp ponizej 'lodowkowej' (5-8 stopni.). Pozdrawiam. Faktycznie nie jest to najlepszy sposób pakowania chmielu. Po jakimś czasie aromat ulatuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się