Jacki Posted August 8, 2009 Share Posted August 8, 2009 (edited) Witam wszystkich, jestem Andrzej. Piwo uwielbiam od lat, lubię eksperymentować przy sklepowej ladzie ale dopiero w poprzednim tygodniu wpadłem na pomysł samodzielnego warzenia. Dzisiaj zamówiłem sprzęt wraz z pierwszym brewkitem. Czekam z niecierpliwością a w międzyczasie czytam co się da o piwowarstwie. Mam nadzieję, że zagoszczę tutaj na dłużej i z czasem nauczę się robić porządne piwko od podstaw. Pozdrawiam serdecznie. Edited August 8, 2009 by Jacki Link to comment Share on other sites More sharing options...
wassyl Posted August 8, 2009 Share Posted August 8, 2009 Cześć witamy w gronie - i jak się coś nie uda to się nie poddawaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted August 8, 2009 Share Posted August 8, 2009 Nauczysz się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopyr Posted August 8, 2009 Share Posted August 8, 2009 W przeważającej większości pewnie ~99% z nas też nic nie wiedziało o warzeniu piwa. Także czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj. A jak czegoś nie zrozumiesz, to pytaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted August 8, 2009 Share Posted August 8, 2009 Wszystko już napisał KOPYR. Teraz tylko witam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted August 8, 2009 Share Posted August 8, 2009 Część Witam i ja nowego kolegę Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielok Posted August 9, 2009 Share Posted August 9, 2009 Cześć. Nie taki diabeł straszny jak go malują Witam serdecznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
slotish Posted August 9, 2009 Share Posted August 9, 2009 Witam na forum. Fajnie, że jest nasz coraz więcej Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi Posted August 9, 2009 Share Posted August 9, 2009 Witam witam ! nowego browarnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted August 9, 2009 Share Posted August 9, 2009 I ja witam kolejnego domowego piwowara . Link to comment Share on other sites More sharing options...
adanjan Posted August 9, 2009 Share Posted August 9, 2009 Witam kolejnego amatora domowego piwka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacki Posted August 9, 2009 Author Share Posted August 9, 2009 Dziękuję bardzo za ciepłe przyjęcie. Jestem dość mocno zdeterminowany, strzelę kilka brewkitów i zamierzam złapać byka za rogi Pozdrawiam serdecznie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted August 9, 2009 Share Posted August 9, 2009 Witam piwowara o najpiękniejszym imieniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrapek Posted August 9, 2009 Share Posted August 9, 2009 strzelę kilka brewkitów i zamierzam złapać byka za rogi Brewkita zrób jednego, a potem od razu ˝łap byka za rogi˝. Np. mój szef, którego namówiłem na domowe warzenie (jest na etapie kompletowania sprzątu), chce zacząć od zacierania. A więc powodzenia!! Samych udanych warek!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted August 11, 2009 Share Posted August 11, 2009 Witaj Tak jak radzi Hrapek zrób jednego, dwa brewity, a później bierz się za zacieranie Powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maryush Posted August 11, 2009 Share Posted August 11, 2009 Zrób tego brewkita którego zamówiłeś, a potem zacieraj, bo i tak warzenie Cię wciągnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagome Posted August 12, 2009 Share Posted August 12, 2009 Witam! Bardzo się cieszę, że mamy na Podlasiu kolejnego piwowara. Życzę, wielu udanych warek! Jakbyś potrzebował pomocy, drożdży, itp. daj znać - 30 km to nie tak dużo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makaron Posted August 12, 2009 Share Posted August 12, 2009 Witam na forum. Nie dodawaj za dużo cukru do brewkita(najlepiej w ogóle do fermentacji),piwo w najlepszym wypadku wyjdzie wodniste, w najgorszym bimbrowate. Od czasu do czasu organizujemy konferencję na skype na które zapraszamy. Łatwiej sie przekonać do zacierania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts