amorph Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Od czerwca zacząłem robić piwo w domu a ciagle nie znam nikogo ze swojej okolicy kto miałby podobne hobby. W lipcu byłem na Zlocie w Liwiu, zobaczyłem ze Piwowarzy domowi to świetni ludzie, niestety nie było nikogo z bliskich mi powiatów. Chciałbym abyśmy sie znali, wymieniali doświadczeniami, surowcami (np gęstwą lub czymś czego nie będziemy w stanie zużyc w odpowiednim czasie), gotowymi wyrobami. Mam nadzieje ze na Chmielakach ktoś sie ujawni . Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyton1983 Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Z tego co wiem to 6 września w lublinie będzie konkurs piwowarów w Perle,także tam pewnie poznał byś wielu z regionu. http://www.piwo.org/topic/14615-06092014-v-lubelski-konkurs-piwa-domowego/ Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepo Posted August 20, 2014 Share Posted August 20, 2014 Na chmielakach pojawię się pewnie w piątek na godzinkę albo dwie... w godzinach 16-17 co do wymiany... surowcami czy też piwkiem.... robimy to od dawna, tyle że w bardziej prywatnym gronie... nie raz czegoś mi brakło... wystarczył telefon i problem rozwiązany... Zapraszam na spotkanie na Bernardyńskiej.... (oj... to już za 2 tygodnie...) poznasz tam całkiem spore grono lubelskich piwowarów... Zatem do zobaczyska! Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-prezes Posted April 17, 2015 Share Posted April 17, 2015 Temat umarł, a jest tu sporo piwowarów... Ja niby też jestem z Lubelszczyzny, choć taki przyszywany, nie rodowity. A niektórzy twierdzą, że jeszcze z Podlasia Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyton1983 Posted April 17, 2015 Share Posted April 17, 2015 Jam Ci jest z ziemi Lubelskiej chwilowo na wygnaniu na prawdziwej zielonej wyspie.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marecki89 Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Ja też jestem z Lubelszczyzny a dokładnie z Lublina :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-prezes Posted June 27, 2015 Share Posted June 27, 2015 Ktoś jeszcze przybył? Podbijam wątek... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rumcajs Posted June 27, 2015 Share Posted June 27, 2015 Pochodzę z Lubelszczyzny, ale wyjechałem na studia i w domu bywam sporadycznie, więc info podaję tylko w celach statystycznych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
8Pi Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 Ja jestem z Lublina na emigracji zarobkowej w stolycy Tak więc weekendy spędzam w Lublinie lub w jego okolicach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cashmere Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Przyszły piwowar domowy pozdrawia z Ryk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts