regnotyp Posted September 3, 2014 Share Posted September 3, 2014 Cześć. Pytanie może i banalne, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi: jaką średnicę wylotu (zewnętrzną) ma plastikowy kranik - taki zwykły, do najpopularniejszych fermentatorów? Albo inaczej, jakieś średnicy (wewnętrznej) powinien być wężyk, aby można go było nałożyć na kranik? Wiedza ta jest mi absolutnie niezbędnie potrzebna :-) a sam sobie zmierzyć nie mogę, bo dopiero będę kompletował sprzęt. Jeśli ktoś mógłby poratować informacją, to z góry dziękuję Leszek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krugerius Posted September 3, 2014 Share Posted September 3, 2014 9-10 mm średnica wewnętrzna wężyka. W BA jest sylikonowy o średnicy 9 lub bezbarwny o fi=10. Mam ten i ten i pasują oba Link to comment Share on other sites More sharing options...
regnotyp Posted September 3, 2014 Author Share Posted September 3, 2014 O, dokładnie to chciałem wiedzieć. Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts