pawgin Posted September 17, 2014 Share Posted September 17, 2014 Wyśle butelkę do oceny. Bo nie wiem czy to piwo ma takie być. Proszę kogoś doswiadczonego o kontakt. Wydaję mi się to piwo jakieś kwaśne ale nie wiem czy takie ma być. Prosze również o podanie gdzie mogę kupić Dry Stuot i marke. Może sam sobie porownam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek1k Posted September 17, 2014 Share Posted September 17, 2014 najszybciej kupisz Guinnes'a, bedzie to jakieś odniesienie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szinek Posted September 17, 2014 Share Posted September 17, 2014 Sean z Wąsosza? Dopiero przymierzam się do niego, więc nie wiem na ile jest stylowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undeath Posted September 17, 2014 Share Posted September 17, 2014 Zobacz czy nie masz piwowara w okolicy: http://www.piwo.org/membermap/ Z stoutów to kupisz Ohara, Ortodox z Ale browaru (ale nie wiem czy jeszcze dostępny), do tego najpopularniejsze to Guinnes i Murphy. Ogólnie Dry Stout jest lekko kwaskowaty przez słody palone i wytrawność tego piwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrickll Posted September 17, 2014 Share Posted September 17, 2014 Najłatwiej dostać guiness draught, a co do smaku to zdefiniuj kwaśne. Chodzi mi o to czy kwas taki, że ciężko wypić czy zostawia taki posmak itp. Możesz też porównać z tym co tu pisze: http://www.wiki.piwo.org/Dry_Stout Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawgin Posted September 18, 2014 Author Share Posted September 18, 2014 Dziękuję za odpowiedzi. Moje piwo jest idealnie opisane w ostatnim linku podanym przez kol. PATRICKII i bardzo mnie to uspokoiło. Choć rodzinie raczej nie podchodzi to jednak zrobienie "książkowego" piwa jest sukcesem. I koledzy pomogą wypić. Jednakże mi smakuje oczywiście. A myślałem że pójdzie na "rurki" Jedno pytanie tylko jeszcze. Ile może sobie lezakowac takie piwo w piwnicy 12ºC temp. stała? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undeath Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 Bardzo długo Nawet do 2 lat, ale dry stouta lepiej spijać kiedy jest smaczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts