Pierre Celis Posted October 8, 2014 Share Posted October 8, 2014 Dzisiaj na swojej stronie na FB AleBrowar opublikował o [...] Wyświetl pełny artykuł Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaras Posted October 8, 2014 Share Posted October 8, 2014 Natomiast wzmożone nagazowanie, które skutkowało rozsadzeniem butelki, wynika z tego ze szczep US-05 w wyższych temperaturach zajął się przerabianiem cukrów z soku owocowego. o.O - czy tylko ja tu widzę informację dość ... dziwną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makaron Posted October 8, 2014 Share Posted October 8, 2014 Generalnie jak ja byłbym drozdzem i by mnie nie spasteryzowali to też bym zajął się tym cukrem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lodzermensch Posted October 8, 2014 Share Posted October 8, 2014 Tak to jest jak sie browar zabiera za mikroby a chce szybko tanki oprozniac i zarabiac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makaron Posted October 8, 2014 Share Posted October 8, 2014 Tak to jest jak sie browar zabiera za mikroby a chce szybko tanki oprozniac i zarabiac. Co jak co, ale Saksa amatorem nazwać nie można. Technologie chłopak ma w małym palcu u nogi. Problem w tym, że teoria nie zawsze pokrywa się z praktyką i jak widać nawet najlepsi mają drobne wpadki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaras Posted October 8, 2014 Share Posted October 8, 2014 Ja tam akurat problemu z AB nie mam, tylko ten komunikat... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kantor Posted October 8, 2014 Share Posted October 8, 2014 Natomiast wzmożone nagazowanie, które skutkowało rozsadzeniem butelki, wynika z tego ze szczep US-05 w wyższych temperaturach zajął się przerabianiem cukrów z soku owocowego. o.O - czy tylko ja tu widzę informację dość ... dziwną? Po prostu w warunkach chłodniczych było ok a wyższych, sklepowych zaczął się problem Ja mam przeczucie że Brettów albo bakterii nie ubili w czasie pasteryzacji, pewnie potrzebne były ostrzejsze warunki. Mogliby posiew zrobić z ciekawości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaras Posted October 8, 2014 Share Posted October 8, 2014 Po prostu w warunkach chłodniczych było ok a wyższych, sklepowych zaczął się problem Ale to wie każdy piwowar, a tam przecie nie amatorzy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kantor Posted October 8, 2014 Share Posted October 8, 2014 Ale to jest chyba komunikat dla amatorów (konsumentów ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaras Posted October 8, 2014 Share Posted October 8, 2014 (edited) No to do amatorów czy konsumentów? Zresztą nieważne do kogo, bo chodzi o sam komunikat. Edited October 8, 2014 by jaras Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz_CH Posted October 8, 2014 Share Posted October 8, 2014 Przez amatorów do konsumentów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts