rosomak Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Jak w temacie, po kilku latach przerwy zabieram się znowu za robienie piwa na początek z brewkitu. Oczywiście brewkit przegotuje w jakichś 5 l wody, jednak nie wiem co z resztą. Kupiłem już wodę źrudlaną w butelkach, i nie wiem czy ją gotować ?? czy dolać tak jak jest. Szybciej prościej i taniej... ale czy sie nie zepsuje? Jak myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Źródlana! Możesz dolać bez gotowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Nie musisz gotować !! Raczej strata czasu , pieniędzy i jeszcze chłodzić musisz piwo. Jak robiłem z kita gotowego to nic nie gotowałem od razu wszytko do fermentora jak leci wyszło niezłe piwo ani kita nie gotowałem ani wody. Teraz zrobiłem parę warek na ekstraktach słodowych + chmielenie, to w garnku 5 litrowym 1x ekstrakt dopełniłem kranówą i gotowałem potem wszystko do fermentora dolałem bezpośrednio resztę ekstraktów i wodę z butelek bez żadnego gotowania i wszystkie piwa wyszły A teraz powoli zabieram się za ZACIERANIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosomak Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Ja kilka lat (chyba 6) temu poległem na zacieraniu ;D Chyba 2 warki mi skisły i jakoś odeszła ochota. Teraz powracam jak już uzupełnię zapasy z kitów/ekstraktów to może się zmierzę z zacieraniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się