amorph Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Sprzątając w garażu trafiłem na dwa takie "kotły". Średnica 35,5cm, wysokość 45,5cm. Ja akurat nie mam ani zdolności ani sprzętu, żeby coś z tego zrobic ale gdyby ktoś chciał to mogę je oddać. Na zdjęciach widać otwory po uchwytach i chyba zaspawany wlew w jednym z kotłów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Jakaś tabliczka znamionowa, jakieś oznaczenia na obwodzie? Przerdzewiały środek nie pozwala imho myśleć dobrze, chyba, że źle widzę i to coś innego. Mi kojarzy się nieco ze zbiornikami sprzedawanymi na allegro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konus Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 można wykorzystać jako śmietnik po zużytych opakowaniach ze słodu i chmielu moim zdaniem anteks 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorph Posted January 13, 2015 Author Share Posted January 13, 2015 Rdza jest w jednym, w miejscu gdzie prawdopodobnie był wlew taki jak w tym drugim. Zardzewiało w miejscu spawania. Gdyby komuś mogło się na coś przydać to proszę o kontakt. Poki co będzie sobie leżało dalej w garażu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawon Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 jeśli wchodzi jedno w drugie to wygląda jak bu służyło do kąpieli wodnej lub parowej (brak pokrywy) to z wlotem wygląda jak obudowa odkurzacza Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorph Posted January 13, 2015 Author Share Posted January 13, 2015 Albo jak taka przystawka do wciagania popiolu z kominka :-). Jeden ma nawet obrecz z dziurami na kółka :-P. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawon Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 zastosowania jakie widzę dla tego "czegoś" to donica lub pojemnik na piasek do posypywania zimą chodnika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts