Memłon Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 Czy to jest jakoś kontrolowane? Skąd mam mieć pewność, że kupując piwo w barze kupuję rzeczywiście np Żywca a nie Tatrę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelH Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 A że tak zapytam... Jaka to różnica? amorph 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordas Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 (edited) A że tak zapytam... Jaka to różnica? Żywiec jest droższy i ma dłuższą nazwę? @Memłon Jeśli nie jesteś w stanie wyczuć różnicy to może prościej i korzystniej będzie od razu zamówić tańsze piwo? A na pewno jest możliwe podpięcie tańszego piwa, w końcu konsument nie widzi co jest podpięte. Edited January 16, 2015 by kordas rubezahl 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xenocyd Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 Kto miałby to kontrolować? Lotne bojówki Grupy Żywiec? Podłączenie tańszego piwa jako "premium" jest łatwiejsze w wykonaniu, trudniejsze do wykrycia (bo śladów na instalacji nie zostawia) i bardziej korzystne finansowo niż owiane mitami rozcieńczanie piwa wodą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 Skontrolować może jedynie gość od czyszczenia instalacji, który wpadnie bez zapowiedzenia się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr2 Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 Skąd mam mieć pewność, że kupując piwo w barze kupuję rzeczywiście np Żywca a nie Tatrę? na chwilę obecną pewna jest tylko śmierć, reszta już nie jest pewna BTW, skąd mamy mieć pewność, że kupując Żywca lub Tatrę, kupujemy piwo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart3q Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 Na bank czasami w niektórych knajpach są podpięte inne piwa niż są na nalewaku, sam kiedyś kupiłem z kumplem po pilsnerze urquellu, moje piwo z innego nalewaka było słodkie a jego miało sporo większą gorycz... A komentarze że żywiec czy tatra to nie piwo... Popatrzcie sobie w wiki na style typu: http://www.wiki.piwo.org/Lite_American_Lager http://www.wiki.piwo.org/Premium_American_Lager gdzie przedstawicielami styli są piwa takie jak bud light, i co, to też nie jest piwo? Nie bądźcie tak ślepo zapatrzonymi ortodoksami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr2 Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 Na bank czasami w niektórych knajpach są podpięte inne piwa niż są na nalewaku, sam kiedyś kupiłem z kumplem po pilsnerze urquellu, moje piwo z innego nalewaka było słodkie a jego miało sporo większą gorycz... a może keg'i były z różnych (czasowo) dostaw? Toż koncerniaki też nie są takie idealnie takie same. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart3q Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 (edited) Wątpię, piwo jedno było słodkie a drugie jak typowy urquell, wytrawne i gorzkie. Ale to dawno było... Pewnie po prostu nie chciało się gościowi iść gdzieś dalej (bo ja kupowałem w piwnicy klubu, większość nalewaków była piętro wyżej), nalewak nie był podpisany, spytał jakie piwo, powiedziałem urquella to stwierdził że akurat takie jest na kranie, skasował i sprzedał Co tam pijany studencik rozpozna Edited January 16, 2015 by bart3q Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogi Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 (edited) Niekoniecznie. Niedawno piłem lane Brackie Mastne, pierwsze było z resztki keg'a-było słodkie, gęste, słodowe, ale'owe, drugie było z nowego keg'a, z samego początku i było bardziej orzeźwiające i mocniej chmielone, oba były dobre i smaczne, ale z innej parafii. Natomiast w przypadku jeśli nie ma pewności jaki płyn chcą nam dać, warto po prostu sięgnąć po coś w butelce i wywołać wielki stupor prosząc o przelanie do szkła, bez soku i bez słomki. A najlepiej to po prostu być obecnym przy nalewaniu-jeśli już ma być lane, wtedy mniej więcej wszystko widać. Edited January 16, 2015 by Bogi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 Można też chodzić do lepszych knajp gdzie dbają o to co leją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrickll Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 Parafrazując słowa pewnego wiedźmina : Jak mam wybierać między żywcem, a tatrą. Wolę nie wybierać wcale. Co do tematu: Pewnie, że mogą. Podobno w Holandii robiono kiedyś, jakieś badania to wyszło, że większość piw sprzedawanych w barach pod nazwą heineken była inną marką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gary1966 Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 Można też chodzić do lepszych knajp gdzie dbają o to co leją. Serwus, tu nie mają nic do ukrycia . http://www.vycepnastojaka.cz/en/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now