Jump to content

Etykiety piw domowych

dori

Recommended Posts

Wczoraj popijając świetne pale ale od Hugo i oglądając ciekawą etykietę tego piwa, naszła mnie pewna myśl :) Zwykle te piękne etykiety żywot mają dość krótki. Kończy się piwo z danej warki to i etykieta idzie w zapomnienie. Część etykiet ma żywot przedłużony jeśli zostały zgłoszone do konkursów etykiet, umieszczone w naszej galerii lub trafiły do kolekcjonera np. do Sopisty .

Reasumując odezwała się we mnie żyłka zbieracza :lol: Mam więc ogromną prośbę, jeśli będziecie drukować etykiety, odłóżcie 1-2 sztuki dla mnie. Możecie mi je przesłać lub jeszcze lepiej osobiście wręczyć przy okazji jakiś piwnych spotkań, których mam nadzieję nie zabraknie :lol: Wdzięczność moja będzie wielka :D

Może w wolnej chwili uda mi się skany wrzucić do galerii... może kiedyś uda się zorganizować jakąś fajną wystawę... :D

Zapewne nigdy nie zgromadzę takiego zbioru jak Sopista, ale warto próbować :)

Ja również dostałem od HUGO butelkę z jego pierwszej warki. Piwo to dostałem w podzięce za to, że go zwerbowałem poprzez Radio Zet do warzenia piwa. Piwo jeszcze stoi w chłodni, ale jak mi je wręczał to od razu zwróciłem uwagę na etykietę. Bardzo ładna. Mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie również konkurs etykiet w Żywcu i HUGO wyśle swoje. Powodzenia.