TKF Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Witam, bardzo proszę o opinię nt pierwszego piwa z ekstraktów niechmielonych: 2x 1,7kg WES jasny 1x 400ml syropu sosnowego sklepowego Chmielone na dwa razy w garnku 10 litrowym: 60' marynka 50g 15' Lubelski 40g (tu myślę nad zmianą na coś mocno cytrusowego) i dodane 50g mięty pieprzowej suszonej na 5' drożdże jeszcze nie obmyślone Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorph Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Pierwsze piwo i już kombinacje... Syrop sosnowy i mięta? Smacznego... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kishar Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 (edited) Ja bym odpuścił ten syrop sosnowy, nawiasem mówiąc znasz jego skład? bo istnieje obawa, że ma w sobie trochę chemii, a i mięte też bym sobie podarował. Przy pierwszej warce naprawdę lepiej nie szaleć z takimi dodatkami. Edited January 19, 2015 by kishar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now