Piracki Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 (edited) Hejka, mam na imię Jacek, 36lat, Bielsko-Biała, troszkę litrów (ponad setka na dzień dzisiejszy - ubywa) wina w butlach oraz w balonach, trzy warki (z puchy + ekstrakt i chmielenie na zimno, niestety z braku czasu) za sobą. Krótko i w temacie lubię dobrze zjeść i wypić coś równie dobrego, szczególnie własnej kuchni/produkcji. Forum czytam już jakiś czas jednak dopiero niedawno postanowiłem się zarejestrować. To by było tyle na początek. Pozdrawiam wszystkich domowych piwowarów Edited January 24, 2015 by Piracki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piracki Posted January 24, 2015 Author Share Posted January 24, 2015 Dzięki za gorące powitanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
rabbek Posted January 24, 2015 Share Posted January 24, 2015 witamy witamy w naszych skromnych progach Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted January 24, 2015 Share Posted January 24, 2015 Witaj na forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
GB... Posted January 24, 2015 Share Posted January 24, 2015 Cześć, zerknij na moje wędzenie kiełbaski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piracki Posted January 24, 2015 Author Share Posted January 24, 2015 Cześć, zerknij na moje wędzenie kiełbaski Smaka robisz Własnie pożarłem wędzoną goloneczkę popitą dobrym pszeniczniakiem. Wędzok tez mam koło domu ale brak czasu żeby coś teraz robić. Latem pewnie coś się podwędzi. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted January 24, 2015 Share Posted January 24, 2015 czołgiem! z wędzonych rzeczy polecam ozory-do piwa i mocniejszych rzeczy jak znalazł! ( w razie potrzeby przepis na blogu z mojej stopki). ps. najlepsze wędzenia wspominam z sezonu jesienno-zimowego, grzaniec grzany w palenisku świetnie smakuje w śnieżnych okolicznościach przyrody;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart3q Posted January 24, 2015 Share Posted January 24, 2015 Ozory wieprzowe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 tak, ale w planach jest jeszcze do przetestowania wołowy, przy okazji następnego wędzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piracki Posted January 25, 2015 Author Share Posted January 25, 2015 Te ozorki to rozumiem tak w formie chipsa na słono, czy jakoś inaczej wychodzą? Może się skuszę przetestować latem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 wychodzą jako zwarty kawał mięsa, który da się kroi ostrym nożem na cienkie plasterki, a jak powisi. i podeschnie jeszcze to strasznie szybko znika;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piracki Posted January 31, 2015 Author Share Posted January 31, 2015 Super sprawa, będzie trzeba popróbować. Ja właśnie pekluję szynkę wieprzową, za kilka dni zawiśnie na dojrzewanie, też dobre jako zakąska Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts