Pierre Celis Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 To już kolejne po Pracowni Piwa oraz Pincie kranoprzejęcie w Jednej Trzeciej, tym razem z udziałem chłopaków z AleBrowaru. Było wszystko, co na takich imprezach być powinno czyli niezły wybór piwa, konkursy z nagrodami, prezent-niespodzianka no i najważniejsza sprawa czyli obecność osób tworzących browar. Michał Saks i Bartek Napieraj tym razem przyjechali bez Arka Wenty, mam nadzieję że przy kolejnej wizycie w marcu stawią się już w komplecie. A co do piwa to cały wieczór spędziłem przy dwóch piwach: wyraziście torfowym, treściwym Smoky Joe oraz (niestety podłączonym dopiero w połowie wieczoru) świetnie pijalnym Black Hope. To ostatnie ma zmienioną recepturę, ze zmniejszoną goryczką. Przypomniało mi to trochę sytuację z podobnie świetnie pijalnym Hopus Pokus z Pinty. A no właśnie, jednak ważnej rzeczy zabrakło na tej imprezie – nowego piwa A zatem do marca! I jeszcze współpracowy materiał od HoppyNews.com czyli rozmowa z Michałem i Bartkiem! Wyświetl pełny artykuł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts