Jump to content

Karpaccy piwowarzy w akcji "Beczka"


WiHuRa

Recommended Posts

Piwo z Akcji nr II rozlane. Wyszło całkiem ciekawe, "czysto", bez zakażeń. Będzie mała pula dla Karpackich Warsztatów Piwowarskich więc podczas różnych spotkań które zaczną się od jesieni będzie można zapoznać się z efektami.

 

Przy okazji Porter z Akcji nr III wylądowała w beczce:

 

post-3232-0-04020800-1467901235_thumb.jpg

Edited by WiHuRa
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Po prawie dwóch latach z beczki zlaliśmy Porter. Na powierzchni piękna błona a pod nią bardzo ciekawe i złożone piwo. Klarowne o barwie głębokiego bursztynu. Aromat lekko bretowy, połączony z nutami beczki (wanilia) i kawy. Wszyscy obecni byli pod wrażeniem jak to piwo ułożyło się przez dwa lata. Po zlaniu beczka zmieniła miejsce i z chłodni powędrowała do pomieszczenia o temp 17-19oC gdzie została zalana bazą pod Lambika 12blg 50/50 słód pilzneński/pszeniczny, przefermentowana neutralnym szczepem drożdży. Teraz tyko czekać co się będzie działo z piwem w beczce w wyższej temperaturze. W każdym razie beczka do tej pory nie zawiodła.

 

33bzds8.jpg

63vhax.jpg

rkpqv7.jpg

2a5dwgj.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.