WiHuRa Posted July 7, 2016 Author Share Posted July 7, 2016 (edited) Piwo z Akcji nr II rozlane. Wyszło całkiem ciekawe, "czysto", bez zakażeń. Będzie mała pula dla Karpackich Warsztatów Piwowarskich więc podczas różnych spotkań które zaczną się od jesieni będzie można zapoznać się z efektami. Przy okazji Porter z Akcji nr III wylądowała w beczce: Edited July 7, 2016 by WiHuRa camilos 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojen Posted April 9, 2018 Share Posted April 9, 2018 Po prawie dwóch latach z beczki zlaliśmy Porter. Na powierzchni piękna błona a pod nią bardzo ciekawe i złożone piwo. Klarowne o barwie głębokiego bursztynu. Aromat lekko bretowy, połączony z nutami beczki (wanilia) i kawy. Wszyscy obecni byli pod wrażeniem jak to piwo ułożyło się przez dwa lata. Po zlaniu beczka zmieniła miejsce i z chłodni powędrowała do pomieszczenia o temp 17-19oC gdzie została zalana bazą pod Lambika 12blg 50/50 słód pilzneński/pszeniczny, przefermentowana neutralnym szczepem drożdży. Teraz tyko czekać co się będzie działo z piwem w beczce w wyższej temperaturze. W każdym razie beczka do tej pory nie zawiodła. WiHuRa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Groszek z Lublina Posted April 9, 2018 Share Posted April 9, 2018 Gratulacje udanego przedsięwzięcia! Szkoda, że nie ma jak skosztować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.