Pierre Celis Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 Żywieckie American Pale Ale uwarzone w cieszyńskim Browarze Zamkowym czy Žatec-American Pale Ale z natolińskiego Browaru Artezan okaże się lepsze w ślepej degustacji? APA – sztandarowy obok AIPA styl nowofalowego piwowarstwa. W wersji Grupy Żywiec chmielony pięcioma odmianami: polsko-niemieckim Magnum oraz amerykańskimi odmianami Chinook, Citra, Amarillo oraz Centennial. W wersji rzemieślniczego Artezana na pierwszy rzut oka wydaje się, że chmielone czeskim, klasycznym dla pilsów Žatcem (ŽPC – Žatecký poloraný červeňák). Jednak piwowarzy napisali o innej czeskiej, nowofalowej odmianie Kazbek oraz amerykańskim Ahtanum. Jak wypadną obydwa piwa? Czy lepszy okaże się craft czy „crafty”? Zapraszam do obejrzenia! Wyświetl pełny artykuł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now