Jump to content

Sterownik Bolecki SPZ10 - współpraca z pompą

michalmar87

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Mam pytanie sprzętowe: czy korzysta ktoś może ze sterownika SPZ10 od Bolka i byłby w stanie odpowiedzieć na następujące pytania:

Instrukcja sterownika mówi o współpracy z pompą, czy jest możliwość ustawienia automatycznej pracy pompy? Interesuje mnie czy mogę ustawić ciągłą pracę w czasie podgrzewania zacieru i pracę pulsacyjną w czasie przerwy. Jakie możliwości ustawień daje sterownik jeśli chodzi o pompę/mieszadło? Instrukcja opisuje to bardzo lakonicznie.

Planuję budowę automatycznego kotła w stylu braumeistera. Czy macie jakieś doświadczenia w kwestii sterowników, którymi możecie się podzielić? 

Pozdrawiam

Przy zamawianiu sterownika napisz Boleckiemu do czego ma sluzyc i z odpowiednim softem dostaniesz. Mi zmienili soft delikatnie abym mogl elektrozaworem w hermsie sterować.

• 3 weeks later...

Pamel nie wiem - nie miałem w rękach.

U mnie w Hermsie Bolecki sterował zaworem trójdrogowym.

Pompa chodziła cały czas a jak trzeba było podgrzać to zawór przełanczał cyrkulacje na HLT a jak osiągneła własciwą  temp to bezpośrednio wracała do zacieru od góry.