avicena Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 Witam wszystkich, jestem z okolic Skierniewic, ale planuję przeprowadzkę w Opolskie. Dawno temu w prymitywny sposób kilkakrotnie robiłem piwo jałowcowo-miodowe. Było super. Pamiętam dawne piwa z "budki z piwem" i wcale nie było gorsze od naszych "koncerniaków". Robiłem wina, miody pitne i domowe wędliny. Teraz nadszedł czas na piwo. Początkowo wyobrażałem sobie, że wyrób piwa jest trywialnie prosty. Okazuje się być najbardziej skomplikowany z tego co robiłem. Mimo wieku, mam chęci i zapał oraz warunki, w tym nieźle wyposażony warsztat, aby wszystko „samo się robiło”. Żartuję. Jednak zdolności politechniczne ułatwiają pracę i chcę zabrać się do piwowarstwa profesjonalnie. Cały czas chodzi za mną zapamiętany smak piwa produkowanego w małej miejscowości k. Monachium. Jasne, z gęstą pianą, niezbyt gorzkie, ale z dobrze wyczuwalnym zapachem chmieli i tak ok. 5 vol. Od tamtej pory nie trafiłem na podobne. Podobno czas nawet niezbyt ładnej pierwszej miłości dodaje urody. Zatem, moja pierwsza piwna miłość i wspomnienia o niej sprawiły, że znalazłem się tutaj i mam zamiar wspólnie z Wami ją odnaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrickll Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 Witaj i powodzenia w szukaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr2 Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 Witaj, nie szukaj, a znajdź i powodzenia w warzeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serpiente Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 Witaj. Udanych warek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariucha Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 Witaj, lepiej nie mogłeś trafić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avicena Posted February 25, 2015 Author Share Posted February 25, 2015 Dziękuję za życzliwe przyjęcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts