Jump to content

1-3 maja 2015, 6. Festiwal Dobrego Piwa i 12. Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie

Marusia

Recommended Posts

Zajawka i temat do pytań, plotek i hejtów (mam nadzieję, że żartuję :cool: )

Zarówno FDP jak i WWP posiadają swoje strony internetowe, na których w miarę nowych działań będą zamieszczane aktualizacje, jak również na FB.

W tym roku zajmiemy całą esplanadę Stadionu - będzie można chodzić naokoło. Otwarte będą również trybuny, tak jak rok temu. Planujemy tam strefę blogerską - szczegóły wkrótce.

Spotkanie piwowarów odbędzie się prawdopodobnie tam, gdzie rok temu - czyli krzyżówka garażu, loftu i więzienia :smilies:  W przyszłym tygodniu zawieszę tradycyjny temat koszulkowy. W tym roku planujemy też oprócz koszulek inne upominki dla piwowarów.

Wykłady dla piwowarów odbędą się w salach szkoleniowych na terenie Stadionu tym razem w piątek - na pewno tajniki słodu będzie zgłębiał Marcin Chmielarz, a drugi wykład jeszcze się kluje.

Po za tym będą też szkolenia sensoryczne dla zaawansowanych i początkujących, testy na daltonizm sensoryczny i inne atrakcje nad którymi w pocie czoła pracujemy :beer:

• 4 weeks later...

Już dziś można się zapisywać na wykłady specjalistyczne w ramach 12. Wrocławskich Warsztatów Piwowarskich - jak co roku - dwa.

Jeden poprowadzi Marcin Chmielarz, który już kilkukrotnie udowodnił, że naprawdę potrafi zgłębić temat i odpowiedzieć na każde drążące pytanie, zatem nie trzeba go nawet przedstawiać, bo i tak go wszyscy znają jako twórcę Browaru Mason i bloga Portery.pl.

Drugi wykład - debiut Łukasza Szweda, ale debiut tylko na Warsztatach, bo posiada doświadczenie jako nauczyciel akademicki. Poprowadzi wykład z zakresu swojej specjalizacji, bo to doktor w dziedzinie technologii żywności i żywienia człowieka ze specjalnością technologia fermentacji. Obecnie szykuje się do roli głównego piwowara w Browarze Złoty Pies.

Program szkoleń i zapisy tutaj:

http://www.wrowar.pl...-dla-piwowarow/

Oprócz tego Krzysiek Czechanowski (Undeath) z Wrocławskiej Inicjatywy Piwowarskiej przygotował kurs sensoryczny z udziałem kapsułek Flavor Active - bardzo wartościowa pozycja, a miejsc mało! Szczegóły i zapisy tutaj:

http://piwowarzy.wro...h-piwowarskich/

Można się jeszcze zapisywać na wykłady zaanonsowane w powyższym poście - zostało kilka miejsc, a ja przy okazji mam prośbę:

Jeśli ktokolwiek nie dostał potwierdzenia zgłoszenia na wykłady Słód i Obcy - proszę o ponowne wysłanie zgłoszenia.

• 3 weeks later...

amap, u nas same nowości, ;) coś na ząb też będzie. 

no wiesz, ja w sklepach nie kupuje ale z tego co słyszę to większość nowości nie jest warta wypicia, stąd pytam sie o coś ciekawego :)

a na ząb to zawsze :D

amap, u nas same nowości, ;) coś na ząb też będzie. 

Karp?  :cool:

będzie stoisko Ostoi gdzie spaliście, z wędzonymi. W niedzielę z Jankiem od domków gotujemy zupę na naszym piwie. :)