danbar Posted March 11, 2015 Share Posted March 11, 2015 (edited) Witam serdecznie, Planuję uwarzyć stout owsiany z dodatkiem wanilii - i tej wanilii dotyczy własnie moje pytanie. Postanowiłem moczyć trzy rozcięte i pocięte laski wanilii w niewelkiej ilości rumu (Havana Club) przez minimum trzy tygodnie ale mam wątpliwości kiedy to dodać do piwa. Czy na cichą? Jesli tak to na jak długo. A może przy rozlewie razem np. z syropem cukrowym. Mak ktoś jakieś doświadczenie w tej kwestii? Będę wdzięczny za wszelkie porady. Edited March 11, 2015 by danbar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undeath Posted March 11, 2015 Share Posted March 11, 2015 Witam przeglądnij te tematy: http://www.piwo.org/topic/1523-laska-wanilii/ http://www.piwo.org/topic/14888-ris-cicha-wanilia/ http://www.piwo.org/topic/10789-sweet-stout-waniliowy/ http://www.piwo.org/topic/1209-dodatki-do-fermencacji-cichej/ Tam jest wszystko napisane na ten temat Link to comment Share on other sites More sharing options...
danbar Posted March 11, 2015 Author Share Posted March 11, 2015 Wielkie dzięki - biorę się do lektury Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now