Jump to content

Stout owsiany z wanilą


Recommended Posts

Witam serdecznie,

Planuję uwarzyć stout owsiany z dodatkiem wanilii - i tej wanilii dotyczy własnie moje pytanie. Postanowiłem moczyć trzy rozcięte i pocięte laski wanilii w niewelkiej ilości rumu (Havana Club) przez minimum trzy tygodnie ale mam wątpliwości kiedy to dodać do piwa. Czy na cichą? Jesli tak to na jak długo. A może przy rozlewie razem np. z syropem cukrowym. Mak ktoś jakieś doświadczenie w tej kwestii?

Będę wdzięczny za wszelkie porady.

Edited by danbar
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.