Jump to content

Pils od Mangrove Jack's 2.2kg- drożdże wewnątrz opakowania

Recommended Posts

Witam

Stałem się posiadaczem brewkita jak wyżej w temacie i dostałem informację, że drożdże są wewnątrz opakowania i zastanawiam się czy one są w jakiejś oddzielnej komorze zamknięte czy wewnątrz jest saszetka razem z zawartością? Oczywiście mogę otworzyć brewkita przed robieniem, przelać do innego naczynia i poszukać ich ale nie chcę go zakazić :D

Pewnie jest banalna odpowiedź ale po oględzinach opakowania nie widzę miejsca, gdzie można by otworzyć...

O takiego brewkita mi chodzi:

http://twojbrowar.pl/prestashop/pl/brewkit/1357-mangrove-jacks-pilsner.html

Saszetka z drożdżami powinna być przyklejona do opakowania. Najpewniej na dole przy zgrzewie. Jeśli nie ma to dokup drożdże, były tam takie  a jak chcesz typowego do pilsa to kup jakieś drożdże dolnej fermentacji.

No właśnie ostatnio robiłem z mangrova(w zielonym opakowaniu) to były przylepione pod spodem i nie było żadnej informacji o drożdżach, ale teraz kupiłem takiego i jest dodatkowa przylepiona karteczka po polsku, że drożdże są w wewnątrz opakowania i faktycznie coś się przesypuje w środku :), tylko zastanawiam się jak to wyciągnąć bez otwierania zawartości. Chyba muszę przedzwonić do sprzedawcy i po porstu zapytać :D

W sumie jak będziesz wylewać to i tak będziesz musiał otworzyć, wtedy się dowiesz czy jest coś w środku. Ale jak nie ma przyklejonej saszetki to jest mała szansa, że w środku opakowania będą drożdże.

problem rozwiązany, brewkit znajduje się w dodatkowym "woreczku" wewnątrz tego zewnętrznego i instrukcja z drożdżami znajduje się pomiędzy brewkitem a ścianką zewnętrzną w suchym i szczelnym miejscu :D

Saszetka z drożdżami powinna być przyklejona do opakowania.

Skąd wiesz? Przygotowujesz piwo z brewkita czy zacierasz? Dlaczego zawsze odpowiadają osoby, które nie mają zielonego pojęcia o problemie? 

Edited by szekspiro

Saszetka z drożdżami powinna być przyklejona do opakowania.

Skąd wiesz? Przygotowujesz piwo z brewkita czy zacierasz? Dlaczego zawsze odpowiadają osoby, które nie mają zielonego pojęcia o problemie? 

A z tobą co? Jakaś prywatna krucjata? Sączenie jadu jest po prostu nieuprzejmie. Może czasem korzysta z brewkita. Może jego kolega warzy z brewkita. Może kiedyś coś uwarzył z brewkita. Może codziennie wieczorem przegląda zdjęcia brewkitów, a może po prostu zainteresował się tematem i poszukał na ten temat informacji żeby POMÓC koledze. Jeśli mam być szczerzy, to uważam, że świat nic by nie stracił, gdybyś zachował swoją dziwną opinię dla siebie, a wiele osób mogłoby mieć lepsze zdanie o tobie. I tak, w większości brewkitów saszetka jest przyklejona - wiedza powszechnie dostępna. W tym konkretnym najwyraźniej jest inaczej do czego "Kempa" zdążył już dojść.