Jump to content

Mój bardzo skomplikowany przełącznik

GB...

Recommended Posts

powiem Ci kolego że lipę odwaliłeś,jak w tych czasach może być coś takiego bez WiFi ? i co niby przez sieć nie można tym sterować zdalnie ? na co komu to, badziew na śmietnik 

aaa,zapomniałem,a sonda lambada po co ? wyczuwa jak silnik się zapali i wyłącza się automatycznie ? :D

Edited by Gawon

Moja stara Nokia 7650 nie ma WiFi i nie było potrzeby montażu. Sonda to w ramach testu :smilies: . Myślałem nad sterownikiem RS 232 ale byłoby trochę kłopotu z kablami.

Temat jest w śmietniku i taka jest jego wartość.

Nie no luz... Twój wpis odebrałem dość humorystycznie :) Wykon typowej budowlanej prowizorki :) Nigdy się nie psuje i nic nie wymaga ulepszenia :)

Grzesiu po tym poście powinieneś edytować swój wcześniejszy post z hop stoperem bo w nim chyba niechcący podałeś za dużo informacji oraz zdjęcia jak to jest wykonane a przypominam że to już szkoła wyższa  :smilies:  :beer:  i ktoś mógłby zajumać pomysł. ;)

Pzdr

Maciek, podaj linka jeśli możesz :) Faktycznie, druciak z Biedronki za 3zety i kawałek blachy oraz rurka to ściśle chroniony patent. Wykasuję dane :)

Edited by GB...

A "apke" na smartwach'a napisałeś do tego kombajnu? A i czy będzie działać na IOs czy tylko na androidzie? ;)

Niestety nie. Używa się ręcznie w tym przypadku awaryjnego dwupozycyjnego przełącznika :) Tel dotykowego (android 5.02) nie noszę do warsztatu bo bym go uszkodził lub utopił w brzeczce :) . Ciągniecie za język i zdradzam szczegóły:(

GB..., opanuj się i nie daj się prowokować, w końcu to twój wynalazek....

Temat zostanie usunięty lub zablokowany za kilka odpowiedzi. Tak, to jest prowokacja, wersja perfidna :) Amap dodam, że koszt wykonania to 123zł 45gr :smilies:

A ja tak trochę na poważnie :) Co się stanie gdy wciśniesz oba przyciski jednocześnie tzn. niskie i wysokie obroty?

Mnie urzekło mocowanie przy mocowanie przewodu do tego metalowego ucha :) za pomocą kawałka przewodu... Zawsze zwracałem uwagę na takie szczegóły ;)

Dwa przyciski razem zmniejszają prędkość (błąd). Kiedyś ten przełącznik miałem w samochodzie do włączania świateł (1) i led (2), wybór po automacie. Czasami przez przypadek wcisnąłem dwa na raz i była choinka :smilies: . Po zmianie samochodu zainstalowałem przełącznik wahadłowy (1-0-2) i nie ma problemu. Tego z tematu szkoda mi było wyrzucić więc jest :).

Edited by GB...

• 7 months later...