dziedzicpruski Posted March 28, 2015 Share Posted March 28, 2015 Nie żebym się martwił, ale dziwną sprawę ze starterem, nie ma w ogóle piany (naprawdę 0), gazu do bólu, osad drożdżowy powstaje szybko,start bez opóźnień (w pare godzin),zapach jak na starter normalny, drożdże, forbidden fruit. Jedyna rzecz jaką zrobiłem pierwszy raz to wypłukałem słoik starsanem,po lekkim przepłukaniu wodą przegotowaną (piana oczywiście do połowy słoika) wsadziłem do piekarnika na dwie zdrowaśki (150 sC) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lodzermensch Posted March 28, 2015 Share Posted March 28, 2015 Zdarzaly mi sie startery bez piany. Skoro widzisz, ze drozdze sie namnazaja (oprocz powiekszania sie osadu mozna widziec je zawieszone w cieczy - dosc charakterystyczny widok) to wszystko powinno byc ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziedzicpruski Posted March 28, 2015 Author Share Posted March 28, 2015 No to mi pierwszy raz, do tej pory zawsze miałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now