Skocz do zawartości

sziszi warzy !


sziszi

Rekomendowane odpowiedzi

  • 4 miesiące temu...

Niestety sklepowego pić nie mogę, a na warzenie ostatnio brakuję mi czasu, więc wracam do piwa z ekstraktów.

 

Warka 166 Belgijskie Jasne

 

Ekstrakt słodowy jasny Bruntal 1,7 kg
Ekstrakt słodowy jasny Bruntal 1,7 kg
Chmiel Pearle 20g 60 min
Chmiel Pearle 30g 5 min
Chmiel Amarillo 20g na zimnno

 

Drożdże Fermentum Mobile FM27 Artefakty trapistów

12°Blg, 20l

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 167 Quadrupel

 

7,0kg słód pale ale  

1,0kg cukier kandyzowany brązowy

Ekstrakt słodowy ciemny Bruntal 1,7 kg

Chmiel Pearle 50g 60min
Chmiel Pearle 50g 15min
Chmiel Amarillo 50g 30min

 

Drożdże Fermentum Mobile FM27 Artefakty trapistów

22°Blg, 27l

 
  •  
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Warka 168 Dry Stout - uwarzony z miesiąc temu zapomniałem wpisać

3,0kg słód pale ale  

0,4kg płatki błyskawiczne jęczmienne

0,4kg płatki błyskawiczne owsiane

0,4kg palony jęczmień

Chmiel Marynka 50g 60min

Drożdże Safale S-04

10°Blg, 22l

 

Edytowane przez sziszi
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 169 Brut IPA

 

5,0kg słód pilzneński jasny

3,0kg słód pszeniczny

1,0kg cukier

Chmiel Centiniantal 50g 60min

Chmiel Chinook 20g 20min
Chmiel Columbus 20g 15min

Chmiel Colubus 20g 10g

Chmiel Colubus 20g 5g

 

Zacieranie 3h 62st, + 1,5ml enzymu alfaamylazy

Drożdże Safale US-05

Drożdże Safcider

 15°Blg,  40l

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.