Jump to content

Inne zastosowania kega pepsi - lody

bart3q

Recommended Posts

Hej.

Czasem czytając ogłoszenia jest napisane, że kegi pepsi mogą do przechowywania lodów. Ktoś się orientuje, czy dałoby się zrobić lody (pewnie włoskie) w kegu pepsi? I czy ewentualnie byłoby możliwe ich dozowanie przez kran piwny? Wiem że brzmi to szalenie, ale z tego co wyczytałem, to "Przepis na te lody jest jeden masa w proszku + woda :)"

Może ktoś coś więcej o tym wie?

Hej.

Czasem czytając ogłoszenia jest napisane, że kegi pepsi mogą do przechowywania lodów. Ktoś się orientuje, czy dałoby się zrobić lody (pewnie włoskie) w kegu pepsi? I czy ewentualnie byłoby możliwe ich dozowanie przez kran piwny? Wiem że brzmi to szalenie, ale z tego co wyczytałem, to "Przepis na te lody jest jeden masa w proszku + woda :)"

Może ktoś coś więcej o tym wie?

w kegu masz lody w płynie, maszyna pobiera i zamraza

Skoro już o innych zastosowaniach to co powiecie na fermentacje w kegu? Piwo było by nagazowane od razu po fermentacji i należało by się tylko pozbyć gęstwy z kega. Co o tym myślicie i dlaczego to zły pomysł ;) ???

Dobra uwaga ale może by można to jakoś wyregulować reduktorem. Zastanawia mnie czy keg może być takim awaryjnym fermentorem czy są jakieś przeciwwskazania.

Edited by 05paw