Peny Posted April 24, 2015 Share Posted April 24, 2015 Witam Jest to mój pierwszy post w dziale DIY więc witam. Razem z szanownym kolegą z innego znanego portalu o alkoholach domowych popełniliśmy oto takie cudo. Rura ma średnicę 42mm i długość całkowita 65cm, grzałka ma 2kW i element grzewczy ma długość 40cm. Pompka do tego ma być zwykła od solarów z chińskiego portalu. I tutaj moje pytanie. Czy jest wogóle jakikolwiek sens testować na na "sracz rurce" długości 2m czy sobie odpuścić i poczekać za kegiem do którego już czeka FD? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peny Posted May 30, 2015 Author Share Posted May 30, 2015 Dobra mam pytanko do fachowców odnośnie pomiaru temp. Czy wystarczy ją mierzyć na wylocie z RIMS czy trzeba jeszcze mierzyć w kadzi zaciernej. Pytam bo póki co tenp się róźnią o jakieś 3 stopnie i tera nie wiem co gdzie umieścić sondę Jak umiesze w kadzì to na wyjściu z grzałki może być za wysoka co uwali enzymy. Sam nie wiem juź. Hamerykanie mierzą tylko na wyjściu RIMS. Sam już nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawgin Posted June 8, 2015 Share Posted June 8, 2015 Witam Jest to mój pierwszy post w dziale DIY więc witam. Razem z szanownym kolegą z innego znanego portalu o alkoholach domowych popełniliśmy oto takie cudo. WP_20150422_001 (1).jpg WP_20150422_002 (1).jpg Rura ma średnicę 42mm i długość całkowita 65cm, grzałka ma 2kW i element grzewczy ma długość 40cm. Pompka do tego ma być zwykła od solarów z chińskiego portalu. I tutaj moje pytanie. Czy jest wogóle jakikolwiek sens testować na na "sracz rurce" długości 2m czy sobie odpuścić i poczekać za kegiem do którego już czeka FD? Czy ta grzałka przeplywową będziesz gotował? U mnie się nie dało zagotować wody taka grzałka. Jak doszło do 90"C zaczęła się strasznie zapowietrzać. Chciałem jej użyć w klonie Braumaistera ale poległem przy grzałkach właśnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peny Posted June 16, 2015 Author Share Posted June 16, 2015 Nie nie gotuje za jej pomocą tylko zacieram Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts