Janusz Mocarski Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 Chciałbym dorzucić trochę suszonych owoców do mojego piwa. Lepiej wrzucić do gotowania czy może na cichą fermentację? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anmar Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 Do gotowania. Janusz Mocarski 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-prezes Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 (edited) Na suszonych owocach mogą znajdować się mikroorganizmy, więc jest ryzyko, ale jeśli lubisz ryzyko możesz je delikatnie zmacerować alkoholem i dopiero wtedy dodać na cichą. Edited May 12, 2015 by e-prezes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Mocarski Posted May 12, 2015 Author Share Posted May 12, 2015 Na suszonych owocach mogą znajdować się mikroorganizmy, więc jest ryzyko, ale jeśli lubisz ryzyko możesz je delikatnie zmacerować alkoholem i dopiero wtedy dodać na cichą. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
stach Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 (edited) Przed mesiącem zacierałem kożlaka , kolega przywlókł ok 3 kg suszonych sliwek, to wrzuciłem je do gotujacej się brzeczki , wyszło bardzo metne piwo , ale za wcześnie na ocenę co z tego wyszło. Jestem zwolennikiem dodawania owoców do gotującej się brzeczki. Edited May 13, 2015 by stach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now