Rafa Mustafa Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Cześć, mam na imię Rafał. MIeszkam w Krośnie. To forum nie jest dla mnie nowe - od pewnego czasu co raz częciej tutaj wstępuję. Teraz po prostu uznałem, że czas zrobić mój browarniczy coming out. Za sobą mam dwie warki z puchy a w niedzielę uwarzyłem swoje pierwsze piwo ze słodu (AAA) - teraz stoi sobie w piwnicy na burzliwej. Nie jest to piwo z mojego przepisu; postanowiłem, że moje pierwsze trzy warki zrobię z zestawów surowców zakupionym w jednym z wysyłkowych sklepów. Tak więc na uwarzenie czekają jeszcze APA single hop (Cascade) i American Wheat. Później już będę samemu coś komponował. Na celowniku są FAH i cream stout. Oprócz piwa interesuję się wieloma innymi rzeczami: astronomią, motorycacją, techniką, lotnictwem, lubię słuchać muzyki, bardzo lubię kino, Mój browar domowy zasługuje na miarę minibrowaru - garnuszek 30l (mam na szczęście dostęp do gara 60l - pewnie się kiedyś przyda), chłodnica z 10 m rury DN12, trzy fermentory 33l, filtrator z oplotu. Wszystko to w dwupokojowym mieszkaniu z płyty. Na szczęście żona podziela moje hobby w takim samym stopniu więc problemów, przynajmniej w tej kwestii, nie ma. Dwuletni synek też nie zgłasza sprzeciwu;) Pozdrawiam wszytskich, wkrótce na pewno będę się do Was zwracał z prośbami o dobre rady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiHuRa Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Witaj na forum, powodzenia w warzeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf83 Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Żona do czasu warzenie piwa w kuchni zaakceptuje Jak zobaczy jaki bajzel się w niej robi po warzeniu Później pójdziesz albo do piwnicy, albo do garażu z tymi wszystkimi garami Kolejny piwowar z podkarpacia. Witaj w naszych progach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jędruś Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Witaj w Krośnie mamy dar do przekonywania drugiej połowy, że warzone w domu jest lepsze przepraszam najlepsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafa Mustafa Posted May 15, 2015 Author Share Posted May 15, 2015 Nie no, moja druga połowa to łapnęła takiego samego szmergla na punkcie warzenia i próbowania różnych stylów. Nawet dzisiaj rano się zarejestrowała na tym forum, teraz czeka na akceptację. Tak więc z tym nie ma problemu u mnie. Gorzej jest z lokalem, który jest po prostu mały. No ale jakoś to pomieścimy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zabecka Posted May 20, 2015 Share Posted May 20, 2015 Tak! Tak! ja jestem jak najbardziej za domowym! Już samo robienie sprawia mi wiele radochy. Teraz czekam na degustację naszego Ambera:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alechanted Posted May 21, 2015 Share Posted May 21, 2015 Dwulatek za 12-14 lat będzie się bardzo cieszył z fermentorów rozstawionych dookoła. Ale do tego czasu pewnie ktoś wymyśli jakieś odpowiednie zabezpieczenie. Skoro potrafimy się chronić przed owocówkami, to gdzie byłby problem z młodzieżą? Cześć! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now