Jump to content

browar domowy PIKSEL


Recommended Posts

Postanowiłem zapisywać swoje Warki, bo potem ciężko się doszukać, co jak i w jakich ilościach. Jeżeli kogoś to zainteresuje to zapraszam. Warzę w domu w garnku na taborecie gazowym made in china. Pierwsze warki zapisze pro forma, żeby nie uciekły, receptury kolejnych postaram się wpisywać na bierząco.

dotychczasowe warki:

#1 Pale ale z zestawu Browamatora

#2 Stout z zestawu Browamatora

#3 AIPA recep prosty ale własny:

5kg pilzneński, 0,5kg monachijski, 0,5 kg carahell, chmiele 60min 50g cascade, 15min 30g amarillo, 5min 15g amarillo. drożdże US05 na zimno 25g cascade i 25g amarillo.

http://www.piwo.org/topic/10513-piwny-depozyt-warszawa-piwomaniak/?p=341234

#4 Lambic 8.03.2015 3kg pilznenski, 2,5kg płatki jęczmienne, 0,5kg pszenicy niesłodowanej, 100g starego chmielu magnum. Drożdże US05, potem mieszlanka wyesta do lambiców

#5 Nut Borwn Ale z recept scooby

http://www.piwo.org/topic/10513-piwny-depozyt-warszawa-piwomaniak/page-22?do=findComment&comment=342794

#6 wittbier- zakażenie wylany do kanału

#7 AAA recept z ksiązki Jamila Zainasheffa

#8 RIS recept z ksiązki Jamila Zainasheffa dostosowany do naszych warunków

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

#9 klon Pliny the elder

Zasyp:

3.6 pale ale weyerman

3.4 pilzenski strzegom

0.2 karmelowy jasny strzegom

0.45 caramunich weyerman

250g glukozy

Zacieranie w 66*

Chmielenie:

90' 62g chinook

90' 60g warrior

45' 30g simcoe

30' 30g chinook

0' 70g centennial

0' 20g simcoe

 

Otrzymalem po gotowaniu 16l brzeczki 17 brix.

Drożdże wyeast west coast ipa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.