le_szek Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Postanowiłem zapisywać swoje Warki, bo potem ciężko się doszukać, co jak i w jakich ilościach. Jeżeli kogoś to zainteresuje to zapraszam. Warzę w domu w garnku na taborecie gazowym made in china. Pierwsze warki zapisze pro forma, żeby nie uciekły, receptury kolejnych postaram się wpisywać na bierząco. dotychczasowe warki: #1 Pale ale z zestawu Browamatora #2 Stout z zestawu Browamatora #3 AIPA recep prosty ale własny: 5kg pilzneński, 0,5kg monachijski, 0,5 kg carahell, chmiele 60min 50g cascade, 15min 30g amarillo, 5min 15g amarillo. drożdże US05 na zimno 25g cascade i 25g amarillo. http://www.piwo.org/topic/10513-piwny-depozyt-warszawa-piwomaniak/?p=341234 #4 Lambic 8.03.2015 3kg pilznenski, 2,5kg płatki jęczmienne, 0,5kg pszenicy niesłodowanej, 100g starego chmielu magnum. Drożdże US05, potem mieszlanka wyesta do lambiców #5 Nut Borwn Ale z recept scooby http://www.piwo.org/topic/10513-piwny-depozyt-warszawa-piwomaniak/page-22?do=findComment&comment=342794 #6 wittbier- zakażenie wylany do kanału #7 AAA recept z ksiązki Jamila Zainasheffa #8 RIS recept z ksiązki Jamila Zainasheffa dostosowany do naszych warunków Link to comment Share on other sites More sharing options...
le_szek Posted July 9, 2015 Author Share Posted July 9, 2015 #9 klon Pliny the elder Zasyp: 3.6 pale ale weyerman 3.4 pilzenski strzegom 0.2 karmelowy jasny strzegom 0.45 caramunich weyerman 250g glukozy Zacieranie w 66* Chmielenie: 90' 62g chinook 90' 60g warrior 45' 30g simcoe 30' 30g chinook 0' 70g centennial 0' 20g simcoe Otrzymalem po gotowaniu 16l brzeczki 17 brix. Drożdże wyeast west coast ipa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now