Jump to content

Wędzony chmiel.


Przemek Sadowniczyk

Recommended Posts

Witam serdecznie moi drodzy. Jestem tu nowy wiec odrazu mówię wszystkim serdeczne cześć, aby nie zakładać więcej wątków. Teraz przejdę do sedna. W bierzącym roku zająłem się hodowlą chmielu narazie są to dwie odmiany Sybilla i Magnum, zbiory też nie są za wielkie bo mam po około 1000g suszu, susz ten mam zamiar uwędzić i teraz pora na sedno sedna... szukam chętnych osób do uwarzenia piwka na tym chmielu. Sam chmiel oddam jedynie za koszty przesyłki(100g na osobę). Chodzi mi tutaj niejako o przeprowadzenie eksperymentu, który da jasną odpowiedz na pytanie czy wędzony chmiel wnosi jakieś nowe aromaty do piwa :) Wędzenie odbywa się metodą na zimno przy użyciu drzewa śliwy i wiśni. Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.