Przemek Sadowniczyk Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 Witam serdecznie moi drodzy. Jestem tu nowy wiec odrazu mówię wszystkim serdeczne cześć, aby nie zakładać więcej wątków. Teraz przejdę do sedna. W bierzącym roku zająłem się hodowlą chmielu narazie są to dwie odmiany Sybilla i Magnum, zbiory też nie są za wielkie bo mam po około 1000g suszu, susz ten mam zamiar uwędzić i teraz pora na sedno sedna... szukam chętnych osób do uwarzenia piwka na tym chmielu. Sam chmiel oddam jedynie za koszty przesyłki(100g na osobę). Chodzi mi tutaj niejako o przeprowadzenie eksperymentu, który da jasną odpowiedz na pytanie czy wędzony chmiel wnosi jakieś nowe aromaty do piwa Wędzenie odbywa się metodą na zimno przy użyciu drzewa śliwy i wiśni. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 100 g wędzonego chmielu nic nie da, tak samo jak nic nie da 100g wędzonego słodu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Sadowniczyk Posted September 11, 2015 Author Share Posted September 11, 2015 100 g wędzonego chmielu nic nie da, tak samo jak nic nie da 100g wędzonego słodu. Ok zatem niech zgłosi się jedna osoba lub nawet kilka i wybierzmy wspólnie jeden przepis który wygra i sie uwarzy nawet z tych 2000g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amap Posted September 11, 2015 Share Posted September 11, 2015 100 g wędzonego chmielu nic nie da, tak samo jak nic nie da 100g wędzonego słodu. chyba u ciebie w tanku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.