Skocz do zawartości

brak gazu


razorro

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet jeśli uda ci się idealnie dodać do każdej butelki po 1g cukru, to finalnie będziesz miał ok 200g cukru na 20L warkę, a to już całkiem konkretne nagazowanie, jakby się okazało że jeszcze coś nie dofermentowało to pewnie możesz liczyć się z granatami.

Ja bym dał do ciepłego, może delikatnie bym wzburzył osad w butelkach i czekał.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja  tez miałem kiedyś prawe kompletny brak gazu ( jeszcze mi zostało z 5 butelek) I miałem to rozkapslować dodać glukozy i zakapslować od nowa. Ale wpadłem na pomysł i tylko odkapslowałem 3 butelki. dodałem po 1/2 łyżeczki cukru i  do kaloryfera. 1 butelkę otworzyłem po 3 dniach i nic. 3 po ok 2 tygodniach i tez nic. Więc bez gęsty nic i tak by nie wyszło. Ale żonka powiedziała że jej w sumie smakuje i tak butelka po butelce aż zostało ok.5 sztuk już tylko. Ostsatnie butelki nagazowane tak na 2 może 2,5 w skali do 10

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Ostatnio też zrobiłem eksperyment z odkapslowaniem piwa.

Dodałem za mało syropu przy rozlewie i piwo było praktycznie bez gazu (witbier). Do 10 butelek dodałem strzykawką syrop, zakapslowalem na nowo i po dwóch tygodniach było już prawidłowo nagazowane :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.