klakierinho Posted October 2, 2015 Share Posted October 2, 2015 Witam, właśnie zacząłem swoją przygode z warzeniem, a dokładnie z zacieraniem z zestawu startowego zakupionego w cetrumpiwowarstwa.pl. Cały proces przebiegł w miare sprawnie, tak bynajmniej mi sie wydaje Obecnie jestem na etapie fermentacji burzliej, a dokładnie dzisiaj jest 6 dzień. Ze wględu na brak doświadczenia prosiłbym o ocene wizualną bardziej doswiadczonych piwowarów. Z mojej strony powiem, że pachnie ok. tzn. chmiel i lekko owocowo, a wygląda tak: proszę o opinie. pozdrawiam Wojtek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASadam Posted October 2, 2015 Share Posted October 2, 2015 Niewiele tu można zobaczyć ale raczej wszystko ok. Jeszcze nikt Ci nie zwrócił uwagi żebyś nie zaglądał niepotrzebnie do wiadra? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azizi1926 Posted October 2, 2015 Share Posted October 2, 2015 Wygląda dobrze, a "bynajmniej" to nie to samo co "przynajmniej". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klakierinho Posted October 2, 2015 Author Share Posted October 2, 2015 Niewiele tu można zobaczyć ale raczej wszystko ok. Jeszcze nikt Ci nie zwrócił uwagi żebyś nie zaglądał niepotrzebnie do wiadra? Ciężko się powstrzymać , dzieki za opinie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskaliber Posted October 2, 2015 Share Posted October 2, 2015 Wszystko OK, tak jak mówi przedmówca nie grzeb w wiadrze. No i bynajmniej to nie przynajmniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek18 Posted October 2, 2015 Share Posted October 2, 2015 Fermentacja się jeszcze nie skończyła. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GB... Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 (edited) ... Edited October 3, 2015 by GB... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
borsuk94 Posted October 4, 2015 Share Posted October 4, 2015 Nie kończ przedwcześnie burzliwej to po pierwsze. Po drugie przebieg fermentacji sprawdzamy przede wszystkim spławikiem a nie na własne oczy i uszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts