Paweł Leszczyński Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 Zapraszamy na cykl profesjonalnych szkoleń sensorycznych organizowanych przez Mazowiecki Oddział Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych. Na szkoleniach, z których każde składa się z 5 oddzielnych spotkań, będziemy zajmowali się ośmioma różnymi związkami aromatyczno-smakowymi. Poza częścią praktyczną będzie też dużo teorii – wykład na temat sztuki degustacji, działania zmysłów smaku i zapachu, pogadanka o tym, jak należy mówić o piwie. Cechy piwa degustujemy ze szkła, objętość ok. 50 ml, stężenie na poziomie x3 (potrójny próg wyczuwalności) + jedna próbka w dużym naczyniu. Piwem bazowym będzie Królewskie. Każdy z aromatów zostanie dogłębnie omówiony, uczestnicy dostaną też handouty ze szczegółowymi informacjami do utrwalenia. Każde pełne szkolenie to ok. 20 godzin wykładów i sensoryki. Ze względu na koszt wykład organizowany będzie raz na kwartał. Można wziąć udział w jednym szkoleniu lub w całej serii. Ilość miejsc jest ograniczona, a o zapisie decyduje kolejność wpłat. Każde szkolenie potrwa około 3-4 godzin, po szkoleniu można prowadzić samochód. Szkolenie poprowadzi Paweł Leszczyński, autor ksiązki „Opis cech sensorycznych piwa”. Na co dzień specjalista od piwa w multitapie Kufle i Kapsle, prezes Mazowieckiego Oddziału i członek zarządu Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych, certyfikowany sędzia piwny, współorganizator Warszawskiego Festiwalu Piwa i Warszawskiego Konkursu Piw Domowych. Szczegóły: http://degustacjepiwa.pl/profesjonalne-szkolenia-sensoryczne/ FB: Profesjonalne szkolenia sensoryczne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now