Paweł Leszczyński Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 Zapraszamy na cykl profesjonalnych szkoleń sensorycznych organizowanych przez Mazowiecki Oddział Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych. Na szkoleniach, z których każde składa się z 5 oddzielnych spotkań, będziemy zajmowali się ośmioma różnymi związkami aromatyczno-smakowymi. Poza częścią praktyczną będzie też dużo teorii – wykład na temat sztuki degustacji, działania zmysłów smaku i zapachu, pogadanka o tym, jak należy mówić o piwie. Cechy piwa degustujemy ze szkła, objętość ok. 50 ml, stężenie na poziomie x3 (potrójny próg wyczuwalności) + jedna próbka w dużym naczyniu. Piwem bazowym będzie Królewskie. Każdy z aromatów zostanie dogłębnie omówiony, uczestnicy dostaną też handouty ze szczegółowymi informacjami do utrwalenia. Każde pełne szkolenie to ok. 20 godzin wykładów i sensoryki. Ze względu na koszt wykład organizowany będzie raz na kwartał. Można wziąć udział w jednym szkoleniu lub w całej serii. Ilość miejsc jest ograniczona, a o zapisie decyduje kolejność wpłat. Każde szkolenie potrwa około 3-4 godzin, po szkoleniu można prowadzić samochód. Szkolenie poprowadzi Paweł Leszczyński, autor ksiązki „Opis cech sensorycznych piwa”. Na co dzień specjalista od piwa w multitapie Kufle i Kapsle, prezes Mazowieckiego Oddziału i członek zarządu Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych, certyfikowany sędzia piwny, współorganizator Warszawskiego Festiwalu Piwa i Warszawskiego Konkursu Piw Domowych. Szczegóły: http://degustacjepiwa.pl/profesjonalne-szkolenia-sensoryczne/ FB: Profesjonalne szkolenia sensoryczne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.