vip Posted November 23, 2015 Share Posted November 23, 2015 Przed zabutelkowaniem do 17l Risa wsypałem 65g cukru. Piwo ma ekstrakt 10,5blg. Jaki ekstrakt był przed dodaniem cukru? Bo przez roztargnienie nie zmierzyłem. Da się to sprawdzić w BS2? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
orcen92 Posted November 23, 2015 Share Posted November 23, 2015 (edited) Przed zabutelkowaniem do 17l Risa wsypałem 65g cukru. Piwo ma ekstrakt 10,5blg. Jaki ekstrakt był przed dodaniem cukru? Bo przez roztargnienie nie zmierzyłem. Da się to sprawdzić w BS2? Dodałeś około 0,65/17 * 10 ~= 0,4 blg. W moim arkuszu dokładniej wyszło, że miałeś 10,15 blg. Edited November 23, 2015 by orcen92 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vip Posted November 23, 2015 Author Share Posted November 23, 2015 Dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lgorek Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 U mnie program podał 10,17°Blg ale różnica jest bardzo mała w porównaniu do wyliczeń orcen92. Oraz jak wiadomo jest jeszcze błąd pomiarowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.