boleminoga Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Witam serdecznie wszystkich piwowarów jednocześnie prosząc o małą poradę. Ostatnimi czasy warzę standardowe warki domowe (tj. 20 l). Mając teraz dostęp do trochę większego sprzętu (250 l) chciałbym skonsultować recepturę. Niechciałbym by wyszedł lepiszcz Zasyp: 42 kg pilzneński 24 kg pale ale 17,5 kg monachijski typ I 4 kg karmelowy 150 Chmielenie: 570 g Marynka 60 min 240 g Citra 60 min 140 g Lubelski 10 min Na zimno 250 g Citra 125 g Cascade co o tym sądzicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorph Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Nie rozumiem tego lubelskiego na 10min. Marynkę zastąpiłbym CTZ a Citrę podzielił na 15min i na whirlpool. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now