Jump to content

resztki po wysładzaniu

511201

Recommended Posts

Witam mam pytanie które nurtuje mnie jakiś już czas czy można jakoś wykożystać resztki które zostają po filtracji/wysładzaniu. Zawsze zostaje mi kilka litrów które nie nadaje się bo mam mniej niż 2 Blg.

Witam mam pytanie które nurtuje mnie jakiś już czas czy można jakoś wykożystać resztki które zostają po filtracji/wysładzaniu. Zawsze zostaje mi kilka litrów które nie nadaje się bo mam mniej niż 2 Blg.

Na startery, to za mało.

Nie wiem... możesz zagotować i wypić.

Ale chyba najlepiej dać mniej wody do wysładzania

Ja to bez zastanowienia umieszczam w toalecie.

Już bardziej martwiłbym się co zrobić z młótem, bo dużo tego... A w mieście raczej trudno o trzodę, która by to zjadła.

No właśnie. Dla mieszkających w blokach młóto to często trudny orzech do zgryzienia. Ja najpierw wyrzucałem do białego mumina ale na to potrzeba przynajmniej 4-5 spłuczek - szkoda wody a ja to proekologiczny jestem... Noszenie tego pieroństwa w workach na śmieci też nie jest dobrym rozwiązaniem bo jakiekolwiek rozerwanie worka skończy się wiadomo czym. Ja czekam zwykle do północy i idę z fermentorem na śmietnik - wyrzucam wszystko jak leci - prosto do kontenera... Bez segregacji :)

Już bardziej martwiłbym się co zrobić z młótem, bo dużo tego... A w mieście raczej trudno o trzodę, która by to zjadła.

Ten temat był już parokrotnie poruszany a sposoby były takie.

1.kosz na smieci

2.kompostownik

3.do stawu dla ryb

4.karma dla ptakow

z tego co zapamiętałem

Ten temat był już parokrotnie poruszany a sposoby były takie.

1.kosz na smieci

2.kompostownik

3.do stawu dla ryb

4.karma dla ptakow

z tego co zapamiętałem

Kury. Kury żrą młóto jak powalone. Trzeba tylko znaleźć kogoś (sąsiada/znajomego), kto ma działkę i kury lub coś innego co zje młóto. W bloku proponowałbym zostawić karteczkę z informacją/pytaniem przy wyjściu z bloku, może ktoś się zgłosi.  ;)