pedro22 Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Miałem dłuższą przerwę w warzeniu, więc zostało mi z lata dużo słodu pale ale i szczątkowe ilości pilzneńskego. Mam zamiar uwarzyć teraz pilznera - 1/3 pilzneński, 2/3 pale ale + karmelowe. Można tak eksperymentować, czy lepiej zamówić pilzneński ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 (edited) można, róznicy nie wyczujesz. Tylko po co karmelowe? Edited January 23, 2016 by jacer bart3q 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedro22 Posted January 23, 2016 Author Share Posted January 23, 2016 Zawsze dodawałem do pilsa czeskiego trochę carapilsa - dla "słodyczy" - tyle że nigdy nie robiłem na pale ale, a ma chyba mniej enzymów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 pale ale jest ciemniejszy i nie ma dms. Carapils wystarczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedro22 Posted January 23, 2016 Author Share Posted January 23, 2016 pale ale jest ciemniejszy i nie ma dms. Carapils wystarczy. OK, dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now