Jump to content

Pomocy


kamilg20

Recommended Posts

No tak, kto by pomyślał, że filtrator jest konieczny do filtracji :D

 

Czekanie na ułożenie złoża nie ma jakiegoś wielkiego znaczenia. Czasem czekam z 10min jak mam coś do umycia w międzyczasie, czasami zaczynam prawie od razu.

Link to comment
Share on other sites

Nalewam piwo do kufla, włączam tapatalka i pierwszy twój temat czytam... I poprostu mi sie dalej niechce, ani czytać, ani pic tego piwa ;( uratuj jeszcze swój honor i napisz, że to jaja sobie robisz?!

Edited by Stolarz
Link to comment
Share on other sites

I ostatnie pytanko. Przy zlewaniu na chmielenie miałem 12 blg. Wydaje mi się, że za dużo bo po chmieleniu część brzeczki odparuje i będzie jeszcze więcej. Na instrukcji pisze "Czeski pilzner 12 blg". Rozumiem, że te 12 ma być wtedy, kiedy nachmielona brzeczka będzie gotowa do fermentacji? Można w razie czego dolać przegotowanej wody?

Link to comment
Share on other sites

Nalewam piwo do kufla, włączam tapatalka i pierwszy twój temat czytam... I poprostu mi sie dalej niechce, ani czytać, ani pic tego piwa ;( uratuj jeszcze swój honor i napisz, że to jaja sobie robisz?!

Pisałem w miejscu gdzie nowi się ze wszystkimi witają, że jestem ZIELONY i będę zadawał sporo banalnych pytań. Zapomniałem o filtrze i tyle. Myślałem, że można tutaj znaleźć pomoc jeśli się jest początkującym. To moja pierwsza warka.

Link to comment
Share on other sites

Przeglądam forum już trochę czasu i nie jesteś pierwszą osobą, która zapomniała wkręcić oplot. Ja ostatnio zapomniałem wyłączyć palnik kiedy już chłodnica chodziła. Zdarza się. :)

Link to comment
Share on other sites

Dzięki wszystkim za pomoc. Następne posty będę wklejał we właściwych miejscach. Dzięki za wyrozumiałość i przepraszam, że niektórych zdenerwowałem banalnymi pytaniami.

Nikogo nie przepraszaj. Forum jest po to żeby pytać. Co niektórzy na tym i wszelkich innych forach zachowują się jakby wszystko od samego początku robili na tip top

Edited by ili
Link to comment
Share on other sites

Pierwsze piwo najgorsze :P Ale o filtratorze zapomnieć? :D Przynajmniej było się z czego pośmiać... Na przyszłość polecam stary i prosty sposób, przed warzeniem spisać sobie każdy etap punkt po punkcie na kartce i po kolei go wypełniać, nie pominiesz niczego ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.