Jump to content

Poszukuje receptury Amager - Gluttony

zielczi

Recommended Posts

Przeszukałem całe internety i nic nie znalazłem, może ktoś z bardziej doświadczonych piwowarów miał okazje spróbować i mógłby za pomocą świecy i klucza wywróżyć chociaż użyte chmiele? A kto nie pił niech koniecznie spróbuje oryginału. 

Czyli to co na etykiecie, szkoda że nie dali schematu chmielenia :P

Co myślicie o czymś takim?

fq5eez.jpg

Podmieniłem troche chmiele, gdzieś muszę upchnąć Cascade

Nie ma tu co prawda IBU 310 jednak biorę pod uwagę że wszystkie użyte chmiele będą z 2015 roku.

Edited by zielczi

Przeszukałem całe internety i nic nie znalazłem, może ktoś z bardziej doświadczonych piwowarów miał okazje spróbować i mógłby za pomocą świecy i klucza wywróżyć chociaż użyte chmiele? A kto nie pił niech koniecznie spróbuje oryginału. 

Podczas wizyty Henrika Papsø (jednego z zalozycieli i piwowara browaru Amager) w krakowskim Tap House pogadalem z nim o Gluttony i jak im sie udalo uzyskac wlasnie taki aromat i smak. Zamiast opowiadac o wszystkim po prostu wyswietlil na rzutniku (wczesniej byla prezentacja o borwarze) plik excela z cala receptura :) nie pamietam szczegolow (wiadomo dlaczego) ale pamietam ze duzy byl udzial Sorachi Ace.

PS. Przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z pracy i nie mam tu takich wynalazkow.

Edited by Piwny.Borsuk

Schemat chmielenia jest tragiczny :)

Post wnosi tyle co nic, jak chcesz mi pomóc to zapraszam do rozwinięcia myśli, w przeciwnym wypadku uznam że nabijasz posty. Edited by zielczi

Tbaj9D5.png

i tu masz jeszcze na zimno. Aromat tego piwa będzie powalał, ale musisz przez pończochę i zmywak to przepuścić bo będzie miliard chmielin.

M3CQR0p.png

I nie nie nabijam postów bo mam je głęboko w du***. Doceń ziomek że ktoś chce ci pomóc...

EDIT: Gotowanie 90 minut bo masz miliard pilzneńskiego w zasypie i niech sobie na luzie odparują prekursory DMS'u

Edited by Drejpa