Łukasz Schulz Posted February 9, 2016 Share Posted February 9, 2016 Cześć, Warzyłem dziś risa 20blg i wszystko szło pięknie do momentu kiedy w trakcie gotowania stracił kolor! Ze smoliście czarnego stał się ciemno ceglasty. Dodam, że zmianę zauważyłem dopiero po wrzuceniu chmielu.Warzyłem metodą doble-doble, czyli najpierw połowę wszystkich słodów przeprowadziłem przez cały proces uzyskując 16 l brzeczki 15blg i do niej dodałem drugą połowę słodów. Komuś się coś takiego zdarzyło? Możliwe, że gdy piwo się sklaruje w fermentorze to odzyska kolor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 9, 2016 Share Posted February 9, 2016 Jak dodasz drożdże będzie delikatnie brązowe. Jak drożdże opadną to będzie czarne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now