Jump to content

RIS stracił kolor.


Recommended Posts

Cześć,

Warzyłem dziś risa 20blg i wszystko szło pięknie do momentu kiedy w trakcie gotowania stracił kolor! Ze smoliście czarnego stał się ciemno ceglasty. Dodam, że zmianę zauważyłem dopiero po wrzuceniu chmielu.
Warzyłem metodą doble-doble, czyli najpierw połowę wszystkich słodów przeprowadziłem przez cały proces uzyskując 16 l brzeczki 15blg i do niej dodałem drugą połowę słodów. 
Komuś się coś takiego zdarzyło? Możliwe, że gdy piwo się sklaruje w fermentorze to odzyska kolor?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.