Karp Posted February 9, 2016 Share Posted February 9, 2016 Przeglądając stronę jednego ze sklepów piwowarskich znalazłem drożdże Danstar CBC1, opisane następująco: Danstar CBC1 - Cask & Bottle Conditioned Beer Yeast Drożdże wyselekcjonowane do refermentacji i kondycjonowania piwa w caskach i butelkach. Można nimi refermentować piwa do 12-14 % ABV, neutralne smakowo, utrwalają więc oryginalny smak i aromat uwarzonego piwa. W piwnicy fermentuje mi obecnie RIS 27 BLG i czegoś trzeba by mu dodać podczas butelkowania, by się odpowiednio nagazował. Moje pytanie brzmi: czy ktoś refermentował nimi piwo? Jak się za to zabrać? Czy wystarczy dodać zawartość takiej saszetki (wg opisu starcza na ok. 20 litrów piwa) podczas mieszania piwa z glukozą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now