Jump to content

refermentacja drożdżami Danstar CBC1


Karp

Recommended Posts

Przeglądając stronę jednego ze sklepów piwowarskich znalazłem drożdże Danstar CBC1, opisane następująco:

 

Danstar CBC1 - Cask & Bottle Conditioned Beer Yeast

 

Drożdże wyselekcjonowane do refermentacji i kondycjonowania piwa w caskach i butelkach.

Można nimi refermentować piwa do 12-14 % ABV, neutralne smakowo, utrwalają więc oryginalny smak i aromat uwarzonego piwa.

 

W piwnicy fermentuje mi obecnie RIS 27 BLG i czegoś trzeba by mu dodać podczas butelkowania, by się odpowiednio nagazował. Moje pytanie brzmi: czy ktoś refermentował nimi piwo? Jak się za to zabrać? Czy wystarczy dodać zawartość takiej saszetki (wg opisu starcza na ok. 20 litrów piwa) podczas mieszania piwa z glukozą?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.