kranu Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 Postanowiłem zainwestować i kupić całkiem nową lodówkę na fermentor - używki bywają brzydkie i prądożerne, a sprzęt będzie stał w mieszkaniu. Kupiłem podblatową Haier HRZ-100AA za 450zł: Niestety się okazało, że standardowe wiadro się nie mieści.. głównie to zasługa nie demontowalnych półek na drzwiach i agregatu na dole za szufladą. Na jaki sprzęt w podobnym budżecie wymienić chłodziarkę żeby bez problemu weszło wiadro? Ew. w czym innym fermentować - coś wyższego, a węższego by musiało być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drapichrust Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 Wydałeś 400 zł na lodówkę i nawet nie zmierzyłeś czy się wiadro zmieści? GB... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rabbek Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 może fermentuj w kegach pepsi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rocaille'r Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 Petainer Link to comment Share on other sites More sharing options...
kranu Posted February 23, 2016 Author Share Posted February 23, 2016 (edited) Petainer Niestety za wysoki (60cm) przez agregat na dole lodówki. Edited February 23, 2016 by kranu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kranu Posted February 23, 2016 Author Share Posted February 23, 2016 Wydałeś 400 zł na lodówkę i nawet nie zmierzyłeś czy się wiadro zmieści? Kupowałem przez internet. Agregatu na zdjęciach nie widziałem, a producent mi podał wymiary wraz z półkami na drzwiach - no w końcu w codziennych zastosowaniach się ich używa. Ale wiem, spieprzyłem więc teraz kombinuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rabbek Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 to odeślij lodówke Link to comment Share on other sites More sharing options...
kranu Posted February 23, 2016 Author Share Posted February 23, 2016 to odeślij lodówke Tak zrobię i pytam Was o jakąś sprawdzoną do której wejdzie wiadro Link to comment Share on other sites More sharing options...
rabbek Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 najlepiej wejdz do sklepu agd z wiadrem i wstaw GB... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solar Mash Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 (edited) Witam, znalazłem lodówkę z jedną szufladą wyciąganą i trzema półkami szklanymi oraz trzema półkami z możliwością demontażu w drzwiach chłodziarki. Niestety koszt to 539zł. Poniżej link do strony: http://www.euro.com.pl/lodowki/candy-cctos-482wh.bhtml#opis Pozdrawiam. Edited March 1, 2016 by Solar Mash Link to comment Share on other sites More sharing options...
kranu Posted February 24, 2016 Author Share Posted February 24, 2016 A czy zamrażalnik u góry jest problemem? Nie będzie z niego np. kapać jeśli użyję zewnętrznego termostatu do regulacji temperatury? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy1856 Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Witam, znalazłem lodówkę z jedną szuflada wyciąganą i trzema pułkami szklanymi oraz trzema pułkami z możliwością demontażu w drzwiach chłodziarki. Pewien pułkownik przyjechał do pułku i usiadł na półce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drapichrust Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 A czy zamrażalnik u góry jest problemem? Nie będzie z niego np. kapać jeśli użyję zewnętrznego termostatu do regulacji temperatury? Najczęściej takie zamrażalniki mają pod spodem okapnik, który zbiera całą wodę a następnie rynienką odprowadza skropliny na zewnątrz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts