Saladyn Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 Witam jakiś czas temu postanowiłem uwarzyć piwa belgijskie blonde i tripla (drożdże Wyeast THG) po pół roku dojrzewania przyszedł czas na degustacje która nie wypadła najlepiej piwa są mocno alkoholowe (do blonde dodawałem cukier biały a do tripla cukier kandyzowany) dodatkowo pływa w nich sporo fusów które w innych piwach zbijały mi się na dnie butelki jak w przyszłości zaradzić takim sytuacjom przede wszystkim temu mocno wyczuwalnemu alkoholowi ? pozdrawiam . * czy możesz stosować znaki interpunkcyjne i generalnie pisać po PL??? Tego nie da się czytać!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 jak w przyszłości zaradzić takim sytuacjom przede wszystkim temu mocno wyczuwalnemu alkoholowi Kontrolować temperaturę fermentacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konus Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 Na początku nisko i powolne podnoszenie temperatury fermentacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek9999 Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 Na początku nisko i powolne podnoszenie temperatury fermentacji Nisko, ale bez przesady, to jednak belgijskie piwo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts