Undeath Posted March 11, 2016 Share Posted March 11, 2016 (edited) Lubuski i Zachodniopomorski Oddział PSPD ma zaszczyt zaprosić Państwa na:III Lubuski Konkurs Piw Domowych w WitnicyKategorie konkursowe: Extra Special Bitter (ESB) kategoria 8C wg BJCP, Black Summer Ale - opis w załączniku Finał konkursu odbędzie się 18 czerwca 2016 r. Regulamin w załączniku. Formularz w przygotowaniu. Piwa przyjmujemy od 30 maja do 10 czerwca. Dane do wysyłki: Browar Witnica ul. Marii Konopnickiej 1 66-460 Witnica z dopiskiem „Lubuski konkurs piw domowych” Osobą do kontaktu w sprawie dostaw piwa jest Michał Kordek, tel. 508568492, mail. m.kordek@browar-witnica.pl Tak jak w zeszłym roku główna nagroda - Grand Prix jest uwarzenie piwa wg zwycięskiej receptury w Browarze Witnica. Serdecznie zapraszamy! Informacje o pozostałych nagrodach będą zamieszczane z czasem. FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY: http://nowa.pspd.org.pl/konkurs/iii-lubuski-kpd(wypełniamy i następnie załączamy do paczki z piwem) Opis styli III KPD Lubuski.pdf Regulamin Lubuski KPD 2016.pdf Edited May 23, 2016 by Undeath Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_doctor Posted March 11, 2016 Share Posted March 11, 2016 W opisie Black Ale jest błąd. Przy 4-14 ebc nie będzie czarne. GB... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undeath Posted March 11, 2016 Author Share Posted March 11, 2016 Już naprawione też go zauważyłem po czasie Dzięki za czujność. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Nowofalowe, rozumiem że chodzi o US, NZ, AUS? To chyba owocowe angielskie nie sa nowofalowe? Chodzi mi o wyjaśnienie opisu aromatu vs surowce Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undeath Posted March 13, 2016 Author Share Posted March 13, 2016 Nowofalowe, rozumiem że chodzi o US, NZ, AUS? To chyba owocowe angielskie nie sa nowofalowe? Chodzi mi o wyjaśnienie opisu aromatu vs surowce Dzięki No opis dokładny jest taki: Aromat chmielowy (od średnio lekkiego do mocnego) może odzwierciedlać prawie wszystkie, nowofalowe jak i klasyczne, odmiany chmieli. Klasyczne to też ziołowe i kwiatowe odmiany angielskie Więc nie tylko owocowe... Właściwie każda odmiana chmielu jest dopuszczalna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Nowofalowe, rozumiem że chodzi o US, NZ, AUS? To chyba owocowe angielskie nie sa nowofalowe? Chodzi mi o wyjaśnienie opisu aromatu vs surowce Dzięki No opis dokładny jest taki: Aromat chmielowy (od średnio lekkiego do mocnego) może odzwierciedlać prawie wszystkie, nowofalowe jak i klasyczne, odmiany chmieli. Klasyczne to też ziołowe i kwiatowe odmiany angielskie Więc nie tylko owocowe... Właściwie każda odmiana chmielu jest dopuszczalna. chodziło mi o opis "Surowce" "...Do piwa używamy czystych drożdży amerykańskich i delikatnie owocowych drożdży angielskich." źle przeczytałem, mój błąd. Sorry za zamieszanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordas Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Gdyby ktoś chciał dostarczyć przesyłkę osobiście to nie będzie z tym problemu, tylko prosiłbym o wcześniejszy kontakt telefoniczny - możliwe też będzie przyjęcie paczki poza godzinami pracy oraz w weekendy (tylko na część weekendów wracam do Szczecina, więc najpierw proszę o tel.). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Formularz : http://nowa.pspd.org.pl/konkurs/iii-lubuski-kpd Conrados 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZiomBEER Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 W formularzu widnieje kategoria 11B (czyli Best Bitter ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordas Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 Paczki już powoli zaczynają schodzić, po przyjęciu trafiają do lodówki, po tym jak trafią do mnie. Potwierdzenia staram się wysyłać tego samego lub następnego dnia, jedynie w kwestii stłuczki staram się powiadamiać możliwie jak najszybciej po otrzymaniu paczki- tel., a jak ktoś nie odbiera to sms. Gdyby ktoś czekał dłużej na potwierdzenie to możecie się ze mną kontaktować bezpośrednio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimbelt Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Przypominamy, że na zgłoszenia i przesyłki czekamy tylko jeszcze do piątku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordas Posted June 11, 2016 Share Posted June 11, 2016 (edited) Potwierdzenia przyjęcia piwa zostały już przesłane do wszystkich, podobnie jak info o stłuczkach. Jeśli do kogoś nie dotarła informacja o statusie swojego piwa proszę o kontakt po uprzednim sprawdzeniu folderu spam. Edited June 11, 2016 by kordas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimbelt Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Eliminacje zakończone. Poniżej lista finalistów: Black Summer Ale Piotr Dowlasz Jan Gadomski Łukasz Komorowski Andrzej Miler Michał Stefaniak Szymon Synak Grzegorz Zawadzki, Łukasz Łebek Marcin Zych English Special Bitter Radosław Bugiel Mariusz Bysrtyk Maciej Ciupke Tobiasz Jagiełło Marek Kmiecik Kamil Kret Andrzej Miler Krzysztof Pronobis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kantor Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 A ile było zgłoszeń w poszczególnych kategoriach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Jest finał, jest nadzieja ilość piw zgłoszonych znajdziesz na fb konkursu, linkiem niestety nie poczestuję bo coś mi się dziś fb na telefonie buntuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 21summer ale, 19 ESB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undeath Posted June 19, 2016 Author Share Posted June 19, 2016 Wyniki: English Special Bitter 1. Andrzej Miler - Grand Prix2. Maciej Ciupke3. Kamil Kret4. Mariusz Bystryk5. Marek Kmiecik6. Krzysztof Pronobis7. Radosław Bugiel8. Tobiasz Jagiełło Black Summer Ale 1. Andrzej Miler2. Michał Stefaniak3. Szymon Synak4. Łukasz Komorowski5. Marcin Zych6. Jan Gadomski7. Piotr Dowlasz8. Grzegorz Zawadzki, Łukasz Łebek Andrzej Miler uwarzy swoje piwo w stylu English Special Bitter wBrowar Witnica S.A. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasiek Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Brawo Andy! Wygrać obie kategorie w jednym konkursie - szacun. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azizi1926 Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Gratulacje! A jak z poziomem? Może podacie ilości punktów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maryh Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Andrzej poszedł po bandzie, cieszę się że obaj byliśmy w Witnicy i mogłem pogratulować mu osobiście. Gratulacje też dla wszystkich finalistów i podziękowania dla organizatorów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimbelt Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 (edited) Do konkursu zakwalifikowanych zostało 18 Black Summer Ale i 19 ESB. Poziom był delikatnie mówiąc średni. Były piwa z poważnymi wadami, były piwa niezłe lecz niestylowe i były piwa świetne. Do finału kilka piw i tak weszło warunkowo, co widać po punktacji. To wynik pewnego kompromisu. Doszliśmy do wniosku, że skoro nie ma wielu zgłoszeń, to do finału dopuścimy także piwa "dyskusyjne". Niektóre otrzymały niską ocenę, ale przynajmniej piwowarzy otrzymają dokładniejszą informację w metryczce. Poniżej punktacja: English Special Bitter 1. Andrzej Miler 41 2. Maciej Ciupke 38,75 3. Kamil Kret 32 4. Mariusz Bystryk 31,5 5. Marek Kmiecik 31,25 6. Krzysztof Pronobis 28,75 7. Radosław Bugiel 27,5 8. Tobiasz Jagiełło 19,75 Black Summer Ale 1. Andrzej Miler 38,25 2. Michał Stefaniak 34 3. Szymon Synak 30 4. Łukasz Komorowski 29,75 5. Marcin Zych 28,25 6. Jan Gadomski 24,75 7. Piotr Dowlasz 18,5 8. Grzegorz Zawadzki, Łukasz Łebek 12 Edited June 20, 2016 by bimbelt camilos 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undeath Posted June 20, 2016 Author Share Posted June 20, 2016 (edited) Gratulacje! A jak z poziomem? Może podacie ilości punktów? Podamy niedługo edit; (Marcin mnie ubiegł )Ogólnie w ESB poziom wyższy niż w BSA. W ESB Andrzej miał ponad 40 pkt, w BSA coś koło 38. Black Summer Ale okazał się jednak dość trudnym stylem, choć większość piw, które odpadły w eliminacjach to mocne błędy fermentacji i kilka chlorofenolowych piw. Zdarzyło się też piwo, które pachniało jak świąteczne oraz miętowe - pasta do zębów Finałowa pierwsza 6 była natomiast dość wyrównana. W ESB natomiast królowały podstawowe błędy fermentacji - aldehyd i diacetyl w wysokich stężeniach oraz piwa przechmielone. Andrzej poszedł po bandzie, cieszę się że obaj byliśmy w Witnicy i mogłem pogratulować mu osobiście. Gratulacje też dla wszystkich finalistów i podziękowania dla organizatorów. Wymiótł bez dwóch zdań. Miło było spotkać i poznać wszystkich osobiście Dzięki za świetną imprezę! Wpiszę ją na stałe do kalendarza Edited June 20, 2016 by Undeath Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregq Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Kiedy będą metryczki z eliminacji? Możecie podać cały ranking? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undeath Posted June 20, 2016 Author Share Posted June 20, 2016 Kiedy będą metryczki z eliminacji? Możecie podać cały ranking? Postaram się na przyszły weekend je opracować i rozesłać. Ranking? Czyli co? Podane są wyniki finału z punktacją, dla eliminacji nie ma miejsc ani rankingu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajmon Posted June 28, 2016 Share Posted June 28, 2016 Nie wiedzieć z jakich przyczyn dotarł do mnie listem poleconym i priorytetowym dyplom Macieja Ciupke. Zainteresowany proszony jest o kontakt na PW w celu ustalenia wysokości znaleźnego... ...a tak na serio to przydałby się jakiś adres, gdzie ów dyplom wysłać, lub ustalić miejsce odbioru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.